Poliisi vapautti kerrostalo­rynnäkössä kiinniotetut – Uusi epäilty otettiin kiinni autosta

Hämeen poliisi kertoo, että Lahden keskustassa keskiviikkona aamuyöllä tapahtuneesta henkirikoksesta epäillään paikallista vuonna 1987 syntynyttä miestä.

| Päivitetty

Poliisi on ottanut torstaina illalla kiinni miehen, jota epäillään Lahdessa keskiviikon vastaisena yönä tehdystä henkirikoksesta. Henkirikos tapahtui Lahden keskustassa puoli kolmen aikaan aamuyötä.

Yle uutisoi varhain keskiviikkona, että konepistoolein aseistautuneet poliisit tekivät aamuyöllä rynnäkön kerrostaloasuntoon Lahdessa. Paikalla oli useita poliisipartioita ja ambulanssi. Poliisi teki kerrostaloasunnossa kiinniottoja, mutta oli vielä keskiviikkona vaitonainen tapahtumien yksityiskohdista.

Perjantaina aamulla Hämeen poliisi tiedotti, että asunnossa kiinniotetut ja pidätetyt on vapautettu torstaina.

Nyt kiinniotettu mies on vuonna 1987 syntynyt lahtelainen. Poliisi otti hänet kiinni torstaina iltakahdeksan aikaan henkilöautosta. Mies oli etsintäkuulutettu. Hänet saatiin kiinni, koska poliisi havaitsi hänen olevan autolla liikkeellä, kertoo rikoskomisario tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen sähköpostitse.

Yksi selvittelyn aihe on nyt teon motiivi.

”Motiivia selvitetään tutkinnan aikana. On tässä vaiheessa liian aikaista sanoa yhtään mitään motiivista”, Kiiskinen kertoo.

Poliisi tutkii tapahtunutta tappona. Lisäksi poliisi selvittää esitutkinnassaan ampuma-aserikosta. Tutkinta jatkuu kiinniotetun kuulustelulla ja kotietsinnöillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat