Pääradan pitkäksi aikaa katkaissut vika saatiin korjatuksi ilta­yhdeksältä – tuhannet saivat korvaavan bussikyydin

Junaliikenne Tampereen ja Parkanon välillä oli pitkään keskeytynyt ratajärjestelmävian takia. Vika vaikutti muun muassa Tampereen ja Seinäjoen välisiin junayhteyksiin.

Pääradalla tapahtunut sähköratavaurio aiheuttaa perjantaina jopa tuntien myöhästymisiä junamatkustajille.

| Päivitetty

Pääradan matkustajaliikenteen Tampereen ja Parkanon välillä katkaissut sähkö­ratavaurio saatiin korjatuksi iltayhdeksältä perjantaina, kertoi viestintäpäällikkö Mira Linnamaa VR:ltä.

Vika havaittiin noin puoli yhden aikaan iltapäivällä. Vaurio vaikutti VR:n mukaan sekä Tampereelta pohjoiseen kulkevaan liikenteeseen että Helsingin ja Tampereen väliseen liikenteeseen.

Junat välillä Tampere–Parkano–Tampere korvattiin linja-autoilla. Linnamaa kertoi, että avuksi tilattiin 50–60 linja-autoa. Tampere–Parkano–Tampere välillä korvattiin yksitoista junaa. ”Kaikki matkustajat on saatu määränpäähänsä.”

Apuun tilatuilla linja-autoilla siirrettiin tuhansia matkustajia.

Linnamaan mukaan myöhästymiset olivat pahimmillaan parin tunnin luokkaa.

Suuri määrä matkustajia odottaa junan korvannutta linja-autoa perjantaina alkuiltapäivästä Tampereella.

Linnamaa sanoi, että vielä saadaan ajetuksi neljä viimeistä junaa eli kaksi junaa Oulusta Helsinkiin ja kaksi junaa Helsingistä Ouluun. Lisäksi saadaan ajetuksi yöjunat.

Rataliikennekeskuksen mukaan vika ei vaikuttanut Tampereen ja Porin väliseen junaliikenteeseen.

Vaurio on tapahtunut Pirkanmaalla Parkanon kunnan alueella sijaitsevalla Vahojärvellä. Rataliikennekeskuksen mukaan vian tarkempi syy on se, että sähköradan paluujohto on mennyt poikki.

Linnamaa kehottaa matkustajia tarkistamaan oman junamatkansa tiedot esimerkiksi VR:n nettisivuilta tai puhelinsovelluksesta. Matkasta voi hakea VR:ltä korvauksen, jos lipussa luvattu saapumisaika ylittyy vähintään tunnilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat