Pilailijat haikailivat jo kesää: Espalle papu­kaijoja, Turun funikulaarista jäätelö­kioski

Viranomaisetkin heittäytyivät viestinnässään vapaalle huhtikuun 1. päivän kunniaksi.

Muun muassa Helsinki ja Turku osallistuivat perinteiseen hupailupäivään.

Huhtikuun 1. päivä toi totuttuun tapaan aprillipilat viranomaistenkin sosiaalisen median tileille.

Helsingin kaupunki kertoi Twitterissä Esplanadien seudun muuttuvan kesäkeitaaksi Korkeasaaresta tuotavine papukaijoineen.

Kaupungin päivityksessä ei mainittu muita eläimiä, vaikka kuvassa taustalla vaelteleekin simpanssi. Yksi kommentoijista epäilikin, että simpanssien ei ehkä kannattaisi antaa juosta vapaana Espalla, koska ne saattavat napsia ihmisten jäätelöt ja eväät.

Myös Turun kaupunki katsoi jo tulevaan kesään. Kauppatorille saadaan kaupungin verkkosivujen mukaan uusi jäätelökioski, kun funikulaarin jatkuvasti epäkunnossa oleva vaunu siirretään parempaan käyttöön. Turku kertoi tarjoavansa sadalle ensimmäiselle kioskin asiakkaalle puoliltapäivin ämpärillisen pehmistä.

Kaupungin mukaan turkulaisilta kysyttiin myös, millaiseen jatkokäyttöön funikulaarin vaunu voitaisiin kierrättää. Vastauksissa vaunua ehdotettiin muun muassa kalan savustamoksi, museon näyttelyvitriiniksi ja vuokrayksiöksi.

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala kertoi aamulla Twitter-tilillään, että Havis Amandan patsas korvataan Kyösti Kallion näköisveistoksella – tietenkin heti 1. huhtikuuta.

Patsaan suunnittelua kehuttiin kommenteissa erinomaiseksi: siinä on leveä välitaso, jossa juhlia mestaruuksia.

Kaupunkiympäristö on kiinnittänyt Twitter-tilinsä yläreunaan vanhan päivityksen: ”Olemme saaneet palautetta, että vitsikkyys ei kuulu hyvään viestintätapaan.”

Tilastokeskukselle ei tänä vuonna riittänyt yksi aprillipäivitys, vaan se loi kokonaisen sananväännöksiin perustuvan mikrotilastot-sarjan. Tilastokeskus kertoo sen palvelevan aiempaa pienempiä kohderyhmiä.

Mikrotilastoihin kuuluu esimerkiksi tilasto suomalaisten vatkailusta eli siitä, paljonko ammatti- ja harrastajaleipurit käyttävät munanvatkailuun aikaa viikkotasolla.

Jos Kruunusillat-hankkeen päivitykseen on uskominen, Kruununvuorensillan kannatinpylvääseen rakennetaan asuntoja.

Kesäfestareista Provinssi kertoi aprillipäivänä palaavansa ensi kesänä takaisin analogiseen aikaan. Festivaalialueen sisällä kaikilla digilaitteilla, myös älypuhelimella, kuvaaminen on Facebook-päivityksen mukaan kielletty. Kertakäyttökameroiden käyttö on sallittua, ja valokuvia kehitetään tapahtuman aikana 24 kuvan filmeistä jopa tunnissa.

Provinssi luopuu tänä vuonna festarisovelluksesta, mutta aikataulut ja festari-infon voi tilata ennakkoon kirjepostina tai faksilla.

”Tämä olisi aivan ihana idea ja ehdottomasti osallistuisin festareille, joilla olisi nämä säännöt. Älkää nyt hyvillä jutuilla aprillatko!” kommentoitiin päivitystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat