Jari Sulkanen latasi sähkö­autoaan kymmenen minuuttia – Lasku oli 1 500 euroa

Levin-loman päätteeksi Jari Sulkanen huomasi, että häneltä oli veloitettu yli tuhat euroa sähköauton lataamisesta. Hän uskoo asian selviävän mutta hämmästyi tapauksesta.

Jari Sulkaselta yritettiin veloittaa lähes 1 500 euroa lyhyestä sähköauton latauksesta.

| Päivitetty

Tamperelainen Jari Sulkanen ei ollut uskoa silmiään palattuaan hiihtolomareissulta, jonka hän vietti perheensä kanssa Levillä.

Matka taitettiin perheen omalla sähköautolla, jota oli käytetty latausasemilla aina vessataukojen aikana. Lopulta Sulkanen huomasi Audi Charging -latauspalvelun tililtään, että häneltä olisi veloitettu lähes 1 500 euroa noin kymmenen minuutin mittaisesta sähköauton latauksesta.

Pisin lataus oli perheen ruokailun aikana ja kesti alle tunnin. Nopein sen sijaan oli kymmenisen minuuttia Tervolan latauspisteellä. Lopputulema näytti kuitenkin siltä, että lyhin lataus tuli perheelle kaikkein kalleimmaksi: sen hintalappu oli 1 466,27 euroa.

”Kotona silmämunat muljahtivat, tukka harmaantui ja hymy hälveni”, Sulkanen kuvailee.

Hetken ihmettelyn jälkeen Sulkanen totesi, että summa ei voi pitää paikkaansa vaan siinä täytyy olla vika. Hän otti heti yhteyttä Audiin sähköpostitse.

Vastauskin tuli nopeasti: sen mukaan veloitus oli oikein. Audin järjestelmän mukaan summa olisi oikea, koska Sulkasen auto olisi ollut yhtiön tietojen mukaan sen latauspisteessä yli 34 tuntia.

Sulkanen pystyi onnekseen todistamaan tiedon virheelliseksi, sillä hän oli ladannut autoa uudelleen vain muutama tunti sen jälkeen kun perhe oli jatkanut matkaansa Tervolan latauspisteeltä kohti kotia.

Audi lupasi seuraavassa vastauksessaan selvittää, mistä on kysymys.

Sulkasen sähköauto on Audilta, ja hän maksaa laskunsa Audi Charging -latauspalvelun kautta. Pohjois-Suomen Tervolan latausasema on Rechargen latauspiste.

Nyt lomareissusta on kulunut kuukausi eikä Sulkanen ole harmikseen saanut asiaa ratkaistua.

Sulkanen sai huomata huhtikuun laskusta, että häneltä olisi veloitettu virheellinen, lähes 1 500 euron suuruinen summa. Laskun mukaan summa oli jo veloitettu hänen kortiltaan.

”Lasku nostatti niskakarvat pystyyn”, Sulkanen kuvailee.

Tosin summaa ei Sulkasen mukaan sittenkään ollut veloitettu hänen kortiltaan, vaikka hän on valtuuttanut sähköauton latausmaksut menemään sieltä yleensä automaattisesti.

Sulkanen sanoo luottavansa siihen, että asia selviää. Tilanteen epämääräisyys harmittaa häntä silti.

”Joudut lähettämään sähköpostia ja olemaan koko ajan hereillä sen suhteen, onko summa veloitettu tililtä vai ei.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat