Välien­selvittely rekka­levikkeellä johti miehen kuolemaan, ampujalle pitkä tuomio

Pirkanmaan käräjäoikeus arvioi tuomiossaan, että haulikolla ampunut käytti liikaa voimaa hätävarjelutilanteessa.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan miehen vankeuteen siitä, että hän ampui toisen miehen haulikolla rekkalevikkeellä Valkeakoskella viime lokakuussa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että taustalla oli kahden ryhmän välienselvittelystä.

Käräjäoikeus arvioi torstaina antamassaan ratkaisussa, että ampumisessa oli kyse hätävarjelutilanteesta, jossa ampuja käytti liikaa voimaa.

Ampuja itse myönsi ampumisen oikeudessa mutta kiisti syytteen taposta. Ampujan mukaan tilanteessa kuollut mies oli uhannut ampujan isää revolverilla. Lisäksi toinen paikalla ollut oli kertonut, että revolverilla uhannut oli myös aiemmin ampunut hallussaan olleella revolverilla.

Käräjäoikeus arvioi ratkaisussaan, että tilanteessa kuolleen miehen käsistä löytyi ruutijäämiä, mikä viittasi siihen, että hän oli käyttänyt revolveria.

Näytön perusteella käräjäoikeus arvioi, ettei hätävarjelutilannetta voinut myöskään sulkea mahdollisuutena pois. Oikeus kuitenkin arvioi, että haulikkoa ampuneella olisi myös ollut mahdollisuus toimia tilanteessa toisin.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Arttu Olavi Veli Keinäsen vaaran aiheuttamisesta, hätävarjeluna tehdystä taposta sekä hätävarjeluna tehdystä tapon yrityksestä kuudeksi vuodeksi vankeuteen.

Tapon yritystä koskeva tuomio tuli siitä, että kuoliaaksi ammutun miehen lähellä seisoi toinen mies, kun Keinänen ampui haulikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat