Miehet toivat Hollannista nielemiään kokaiini­kapseleita – toisen pää­tekijän tuomio koveni

Miehet nielivät yli sata kokaiinikapselia Hollannissa ja ulostivat niitä muun muassa helsinkiläishotellissa.

Turun hovioikeus kovensi toisen päätekijän tuomiota jutussa, jossa miehet nielivät yli sata kokaiinikapselia Hollannissa ja ulostivat niitä muun muassa helsinkiläishotellissa.

Tuomion mukaan päätekijäkaksikko toi vuoden 2020 helmi–heinäkuussa tuntemattomaksi jääneen tekijän kanssa Hollannista 600 grammaa kokaiinia, jota myytiin Turussa. Huume oli jaettu sataan kapseliin tai ”bulletiin”, jotka nieltiin Hollannissa ja ulostettiin Suomessa.

Heinäkuussa päätekijät tekivät kolmannen tuomitun kanssa vielä yhden salakuljetusreissun. Tuomion mukaan he nielivät Hollannissa yli 60 kapselia, jotka sisälsivät yhteensä vajaat 400 grammaa kokaiinia. Tämän jälkeen he matkustivat Suomeen ja ulostivat kapselit helsinkiläishotellissa.

Toisen päätekijän tuomiota kiristettiin kahdeksalla kuukaudella. Hovioikeuden mukaan hän oli keskeinen henkilö kokaiinin maahantuonnissa ja levittämisessä. Damiano Nitin Pritwie Bechoen, 25, tuomittiin kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen neljästä törkeästä huumausainerikoksesta.

Sen sijaan Rowan Janssenin, 24, tuomiota alennettiin kahdella kuukaudella kuuteen vuoteen. Myös kolmannen tekijän, Ouassim Amrouksen, 24, tuomiota alennettiin 3,5 vuodesta kahteen vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen.

Kolmikon lisäksi jutussa oli myös muita tekijöitä. Osan tuomioita hovi kiristi, osaa alensi.

Lue myös: Miehet nielivät yli sata kokaiinikapselia Hollannissa ja ulostivat niitä muun muassa helsinkiläishotellissa – vuosien vankeustuomiot

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat