Ulkoministeriö vahvistaa: Suomen Moskovan-suurlähetystöön lähetettiin kolme jauhekirjettä

Suomen Moskovan-suurlähetystön postilaatikosta löytyi torstaina kolme valkoista jauhetta sisältävää kirjekuorta. Ulkoministeriö vahvistaa asian.

Ulkoministeriö vahvistaa, että Suomen Moskovan-suurlähetystöön (kuvassa) lähetettiin jauhekirjeitä.

| Päivitetty

Ulkoministeriö vahvistaa, että Suomen Moskovan-suurlähetystö vastaanotti torstaina kolme jauhekirjettä. Asian vahvistaa viestintäsuunnittelija Tiina Tähtinen ulkoministeriöstä. Kirjeistä kertoi aiemmin venäläislehti Izvestija.

Ulkoministeriön mukaan ensimmäistä kirjettä avattaessa löytyi sen sisältä valkoista jauhetta. Tarkempaa tietoa jauheen laadusta ei toistaiseksi ole. Ministeriön turvallisuusohjeen mukaisesti kirjeet luovutettiin Venäjän viranomaisille, jotka tutkivat kirjeitä ja niiden sisältöä tarkemmin.

Suurlähetystö oli kirjeistä yhteydessä myös Venäjän ulkoministeriöön.

Suomen ulkoministeriö vahvistaa, että kenellekään ei koitunut oireita kirjeiden sisällä olleesta aineesta. Ulkoministeriössä suhtaudutaan vakavasti kaikkiin suurlähetystön henkilökuntaan kohdistuviin turvallisuusuhkiin.

Ministeriö ei ota kantaa siihen, kenelle kirjeet olivat osoitettuja. Venäläislehden mukaan kirjekuorissa oli suurlähetystön työntekijöiden nimet.

Venäläislehti kertoi torstaina, että poliisi tutki tapausta paikan päällä. Tuntematon aine takavarikoitiin ja lähetettiin tutkittavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat