Metsä Fibren öljyvahingon jälkiä puhdistetaan edelleen

Metsä Fibren mukaan vuodon syy oli tekninen vika. Yhtiö kertoi, että korjaavilla toimenpiteillä on varmistettu, ettei vastaavaa jatkossa tapahdu.

Metsä FibreN Äänekosken biotuotetehtaan alueella jatkettiin perjantaina edelleen sunnuntaisen öljyvahingon jälkien puhdistusta. Sunnuntai-iltana tehtaan piha-alueelle valui polttoainesäiliöön tulleen vuodon vuoksi 5 700 litraa dieselöljyä, josta pieni määrä valui sulamisvesien mukana Kuhnamon vesistöön puomitetulle purkualueelle.

Tehtaalta tiedotettiin perjantaina, että öljy oli pysynyt puomialueen sisäpuolella eikä öljyinen vesi ollut liikkunut Miilunlahdesta kauemmas Kuhnamoon. Valtaosa öljystä oli poistettu tehdasalueen sadevesikaivoista ja pihan alueelta imeyttämällä ja öljyisiä pintamaita poistamalla.

Yhtiön mukaan vuodon syy oli tekninen vika. Yhtiö kertoi, että korjaavilla toimenpiteillä on varmistettu, ettei vastaavaa jatkossa tapahdu.

Tehtaanjohtaja Ari-Pekka Vanamo kertoi STT:lle puhelimitse perjantaina, ettei vesistöön päätyneen öljyn määrää pystytä arvioimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat