Mies huijasi naisilta vuosien aikana noin 1,4 miljoonaa euroa ja käytti valtaosan uhkapeleihin

Syyttäjä vaatii miehelle tuomiota 20 petosrikoksesta, joista valtaosa on törkeitä. Mies kiistää kaikki syytteet.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kuutta vuotta vankeutta useista petoksista, jotka jatkuivat syytteiden mukaan vuosien ajan.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa pidettiin perjantaina valmisteluistunto rikosjutussa, jossa miestä vastaan on nostettu syytteet 20 petoksesta, joista valtaosa on törkeitä. Julki tulleen haastehakemuksen mukaan mies huijasi 19 naiselta yhteensä lähes 1,4 miljoonaa euroa vuosina 2006–2020.

Uhreja oli syyttäjän mukaan eri puolilla Suomea. Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että monet uhreista olivat iäkkäitä.

Mies kiistää kaikki syytteet omassa kirjallisessa vastauksessaan.

Haastehakemuksen mukaan suuressa osassa tapauksista mies uskotteli olevansa naisten kanssa parisuhteessa ja osalle hän esiintyi eri nimellä kuin omallaan.

Syyttäjän mukaan naiset miehen pyynnöstä antoivat tai lainasivat hänelle rahaa, jota mies sitten käytti muiden velkojensa maksuun tai Veikkauksen uhkapeleihin, pääasiassa Pitkävetoon.

Syytteiden perusteella mies oli uskotellut uhreille sijoittavansa rahoja Veikkauksen peleihin tai antanut heille harhaanjohtavia käsityksiä rahapelien voittotodennäköisyyksistä.

Lopulta naiset saivat mieheltä takaisin rahojaan yhteensä vain alle 60 000 euroa, syytteissä todetaan. Mies ei syyttäjän mukaan ollut paljastanut naisille olleensa maksukyvytön.

Syyttäjän mukaan huijaukset kestivät pisimmillään vuosien ajan. Esimerkiksi eräs helsinkiläisnainen antoi haastehakemuksen mukaan vuosina 2006–2019 miehelle yhteensä 341 000 euroa, josta mies maksoi takaisin alle 26 000 euroa. Nainen oli ottanut yli 230 000 euroa lainaa maksaakseen miehelle.

”(Mies) on erilaisilla perättömillä ja tunteisiin vetoavilla perusteilla sekä omaa varallisuusasemaansa ja ansaintamahdollisuuksiaan kuvaavilla väärillä tiedoilla saanut vakuutettua asianomistajan siitä, että (mies) maksaa lainaamansa varat takaisin asianomistajalle”, haastehakemuksessa todetaan usean syytteen kohdalla.

Omassa vastauksessaan mies on kiistänyt rikokset ja osassa tapauksista myös katsonut, että mahdolliset saatavat ovat vanhentuneet.

Syytekohtien käsittelyn on Pohjanmaan käräjäoikeuden suunnitelman mukaan määrä alkaa vapun jälkeen. Oikeuskäsittely jatkuu läpi toukokuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat