Pikkukunta hakee elinvoima­johtajaa – Jo lista tehtävistä on viedä elinvoiman

Kivijärven kunnan tulevan elinvoimajohtajan tehtävälista on pitkä. Kunnanjohtajan mukaan ”pyritäänkin jyvät erottamaan akanoista”.

Kivijärven kunta sijaitsee Keski-Suomessa.

Keski-Suomessa sijaitseva Kivijärven kunta hakee elinvoimajohtajaa.

Jo hakuvaatimukset ja niiden kahlaaminen vaativat aimo annoksen elinvoimaa. Tulevan elinvoimajohtajan tehtävälista on nimittäin melkoinen:

Ilmoituksen mukaan tuleva elinvoimajohtaja tulee olemaan hyvinvointi-, elinkeino- ja työllisyyskoordinaattori sekä Kivijärven kunnan edustaja kehittäjätiimissä, joka päättää ”seudullisista” yrityshankkeista. Lisäksi johtaja kuuluu ”seudulliseen” viestintätiimiin. Johtaja huolehtii myös kyläasiamiehen tehtävistä ja on kotoutumisen yhdyshenkilö.

”Elinvoimapuoli on oleellinen osa kunnan toimintaa tänä päivänä. – – Aika hyvin siinä ilmoituksessa on pyritty aukaisemaan, että mistä kunnan elinvoima meidän käsityksemme mukaan koostuu, sanoo Kivijärven kunnanjohtaja Pekka Helppikangas.

Melko laajoja ja vaativan kuuloisia tehtäviä.

”Sanotaan näin, että siinä pyritäänkin jyvät erottamaan akanoista, että jos haluaa kuntauraa itsellensä, niin tuohan on vain vasta siunattu alku siihen. – – Mutta jos tuo tuntuu pahalta ja että siinä on liian laaja [alue], niin voi olla ruusunpunainen kuva siitä, että mitä kunnanjohtajan työkin on”, Helppikangas sanoo.

Kunnanjohtaja on elinvoimajohtajan esihenkilö.

”Tuo on ihan täysin hanskattavissa oleva osa-alue, koska siinähän puhutaan [esimerkiksi] koordinaattorista ja ajatus on, että koordinoidaan ja tarvittaessa haetaan syväosaamista organisaation ulkopuoleltakin”, Helppikangas sanoo.

Hän muistuttaa, että kunnassa on myös muita työntekijöitä, joilta saa tukea, ”mutta tietysti aina jonkun täytyy ottaa asiat omistukseensa”.

Helppikankaan mukaan kunnan elinvoimasta huolehtiminen on ”oma osaamisalueensa”. Hän sanoo, että jokaisella kunnanjohtajalla pitää olla osa-alue, jonka hallitsee syvällisesti.

Tällä hetkellä elinvoimaa vahvistavien asioiden hallitseminen on ”kysytyin, kun haetaan kunnanjohtajan paikkoja”.

”Paljon mieluummin annan ne yhdelle ihmiselle kuin alan itse kaiken muun lisäksi vielä niitä tekemään”, hän sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat