Kuljettaja näki tausta­peilistä, kuinka auto takana lähti heittelehtimään – Tämä kolarista tiedetään

Poliisi tutkii onnettomuutta kahtena erillisenä kuolemansyyn tutkintana. Onnettomuudessa heittelehtimään lähteneen auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Hämeenkyrössä Sasin kohdalla Kolmostiellä sijaitseva kelikamera näytti, miltä onnettomuuspaikan läheisyydessä näytti hieman ennen puolta neljää perjantaina iltapäivällä 14. huhtikuuta.

| Päivitetty

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut Hämeenkyrössä perjantaina sattuneen kuolonkolarin tutkintaa. Onnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä ja koira.

Poliisi on saanut suurilta osin selvyyden siihen, mitä onnettomuustilanteessa tapahtui. Hälytys onnettomuudesta tuli perjantaina 14. huhtikuuta kello 14.48. Kolmostiellä Ikaalisista Tampereen suuntaan oli henkilöauto, joka oli valmiina kääntymään ajosuuntaan nähden vasemmalle Mäkelä-Haavistontielle. Henkilöauto oli ryhmittynyt keskiviivan tuntumaan ja autossa oli vilkku päällä.

Henkilöauton perässä tuli pakettiautoksi rekisteröity henkilöauto, jonka perässä oli perävaunu. Rikoskomisario Panu Rautio kertoo, että toistaiseksi tuntemattomasta syystä kyseinen kevyt ajoneuvoyhdistelmä alkoi heittelehtimään tiellä.

Samaan aikaan Tampereelta Ikaalisten suuntaan oli matkalla raskas ajoneuvoyhdistelmä.

Raution mukaan kääntymässä olleen ajoneuvon kuljettaja oli havainnut taustapeilistään, että takaa lähestyvä auto lähti aluksi heittelehtimään keskiviivan suuntaan, mutta lopulta oikealle pientareelle. Sieltä ajoneuvo päätyi lopuksi vastaantulijoiden kaistalle, jossa ajoneuvo törmäsi raskaan ajoneuvoyhdistelmän etuosaan. Heittelehtimään lähteneen ajoneuvon kyydissä ollut aikuinen pariskunta ja koira menehtyivät onnettomuuspaikalle.

Kumpikaan onnettomuuden osapuolista ei osunut kääntymässä olleeseen henkilöautoon.

”Tässä kävi onni matkassa”, sanoo Rautio.

Kääntymässä olleen ajoneuvon kuljettajaa tai raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa ei Raution mukaan ole syytä epäillä rikoksista.

Pitkälle edenneestä esitutkinnasta huolimatta epäselvyyksiä edelleen on. Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa siitä, mistä syystä kevyempi ajoneuvoyhdistelmä oli lähtenyt heittelehtimään.

”En voi vahvistaa, onko kyseessä ohitustilanteesta johtuva ajohallinnan menetys vai onko se aiheutunut jostain muusta syystä. En pysty vahvistamaan, onko kuljettaja yrittänyt ohittaa kääntymässä ollutta ajoneuvoa vai onko auto lähtenyt heittelehtimään jarrutuksen yhteydessä”, sanoo Rautio.

Poliisi tutkii onnettomuutta kahtena erillisenä kuolemansyyn tutkintana. Onnettomuudessa heittelehtimään lähteneen auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tietoa siitä, kumpi autossa olleista oli kuljettaja. Kun kuljettaja selviää, tapaus ei kuitenkaan etene syyteharkintaan, sillä epäilty on jo kuollut.

”Surullinen tapahtuma”, Rautio sanoo.

Sen tiedon Rautio haluaa kuitenkin vahvistaa, että heittelehtimään lähteneen ajoneuvon perävaunussa oli varsin mitätön kuorma. Siten onnettomuuden syyksi ei tällä hetkellä epäillä esimerkiksi virheellistä kuormausta.

Toistaiseksi ei myöskään epäillä, että heittelehtimään lähteneen ajoneuvon kuljettaja olisi rikkonut nopeusrajoituksia. Päihteiden osuutta onnettomuuteen selvitellään.

Muutoin poliisi jatkaa teknistä tutkintaa. Muutamia kuulusteluja on myös jo tehty, ja niitä mahdollisesti jatketaan tämän ja ensi viikon aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat