Tilin­­tarkastaja ei ole esittämässä vastuu­vapautta Tampereen sivistys- ja kulttuuri­puolelle

Hakametsän jäähallin skandaalin tultua julki Tampereen kaupunki selvitti perusteellisesti liikuntapalveluiden toimintaa ja sisäistä valvontaa. Selvityksessä paljastui sisäisen valvonnan merkittäviä puutteita ja säännösten vastaista toimintaa.

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala kertoo tiedotteessa, että liikuntapalveluiden toimintaa ja sisäisen valvonnan toteutumista on selvitetty perusteellisesti Hakametsän jäähallissa esiin tulleiden väärinkäytösten vuoksi.

Tampereen kaupungin tilintarkastaja ei puolla vastuuvapauden myöntämistä liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavolalle, sivistyspalveluiden palvelualueen johtaja Lauri Savisaarelle eikä sivistys- ja kulttuurilautakunnalle.

Lisäksi tilintarkastaja antaa kaksi muistutusta: yhden siitä, että liikunta- ja nuoriso­johtaja on ylittänyt toimivaltansa ja toisen siitä, että liikuntapalveluissa on sisäisen valvonnan järjestämisessä sekä esihenkilövalvonnassa ollut merkittäviä puutteita.

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala kertoo tiedotteessa, että liikuntapalveluiden toimintaa ja sisäisen valvonnan toteutumista on selvitetty perusteellisesti Hakametsän jäähallissa esiin tulleiden selkeiden väärinkäytösten vuoksi. Tilintarkastajan havainnot perustuvat näihin selvityksiin.

Lue lisää: Epäily: Hakametsän jäähallin työntekijät huijasivat rahaa omiin taskuihinsa jopa 20 000 euroa vuodessa

Kaupungin mukaan toimivallan ylittämisessä on kyse siitä, että liikunta- ja nuorisojohtaja on myöntänyt liikuntapalveluiden vapaakortteja kaupungin henkilöstölle, luottamushenkilöille sekä muille henkilöille.

Sisäisen valvonnan sekä esihenkilövalvonnan puutteet koskevat muun muassa hankintojen valvontaa ja osakeyhtiöille myönnettyjä projektiavustuksia sekä liikuntapalveluiden vapaakorttien myöntämisen valvontaa. Kaupungin mukaan liikuntapalveluissa on muun muassa laiminlyöty hankintojen kilpailutuksia ja projektiavustuksia on myönnetty osakeyhtiöille ilman asianmukaisia perusteita.

Seuraavaksi Tampereen kaupungin tarkastuslautakunta hankkii asianomaisilta selityksen sekä kaupunginhallitukselta lausunnon muistutuksista. Lopulta asia etenee kaupunginvaltuustoon, joka päättää vastuuvapaudesta todennäköisesti kesäkuun kokouksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat