Seurakuntatalossa roihusi tulipalo Tampereella

Tyhjillään ollut seurakuntatalo syttyi tuleen Kaukajärvellä.

| Päivitetty

Tampereen Kaukajärvellä käytöstä poistetussa seurakunnan rakennuksessa syttyi tulipalo torstaina. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta iltapäivällä ja sammutustyöt jatkuivat alkuiltaan.

Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotti illalla puoli yhdeksän aikaan, että palo oli saatu sammutettua eikä savusta ollut enää haittaa.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palomestari Sakari Bragge Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoi, että pelastuslaitos raivasi hieman iltaseitsemän jälkeen viimeisiä palopesäkkeitä rakennuksen uumenista. Hän arvioi, että rakennus tuhoutui noin 60-prosenttisesti.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

”Edelleen ollaan sen tiedon varassa, että itsestään nämä eivät syty. Kiinteistön alueella on havaittu sinne kuulumatonta liikehdintää, mutta poliisi tutkii tätä asiaa tarkemmin”, Bragge kertoi.

Rakennus on entinen seurakunnan kiinteistö, mutta se on myyty rakennusliikkeelle. Huonokuntoisessa rakennuksessa on pelastuslaitoksen mukaan aiemmin havaittu myös ilkivaltaa.

Sisä-Suomen poliisilaitokselta ei vielä pystytty kommentoimaan Aamulehdelle sitä, liittyykö tapaukseen rikosepäilyä.

Rakennuspalon savu näkyy lukijan kuvassa Tampereen Tammelaan asti.

Lukija kuvasi Kaukajärvellä palavan seurakuntatalon Tampereen Tammelassa.

Pelastuslaitoksen päästyä kohteeseen savunmuodostus oli runsasta ja palo oli levinnyt kattorakenteisiin. Palo oli levinnyt myös rakennuksen sisälle, eikä sammutustoiminnalla saatu paloa heti hallintaan, pelastuslaitos tiedotti iltapäivällä.

Palosta ei ollut akuuttia vaaraa ulkopuolisille, mutta pelastuslaitos antoi alueellisen viranomaistiedotteen palosta ja savun leviämisestä 112-sovelluksen kautta 4 kilometrin säteelle palopaikalta.

Sammutustoimintaan osallistui noin 40 henkilöä ja 15 paloautoa. Pelastustoimen ja ensihoidon erityistilanneyksikkö kiersi lähimmät rakennukset.

Pelastuslaitos käytti alueella palopostiverkoston vettä ja virtaus saattoi aiheuttaa hetkellistä veden samentumista.

Kaukajärven seurakuntatalo on ollut pois käytöstä.

Seurakuntatalo oli tarkoitus purkaa, ja sen tilalle on suunniteltu uusia kerrostaloasuntoja. Asuntojen rakennuttajan, Pohjola Rakennus oy:n tiedotteen mukaan asuntojen olisi määrä valmistua elokuun loppuun mennessä vuonna 2024.

Rakennus yritettiin sytyttää palamaan aiemmin elokuussa 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat