Poliisi varoittaa tekstiviesteistä, joissa markkinoidaan rahapelejä laittomasti jopa alaikäisille

Tekstiviesteillä yritetään houkutella suomalaisia rahapelisivustojen pariin.

Ulkomainen yhtiö markkinoi aggressiivisesti ja laittomasti rahapelejä jopa alaikäisille suomalaisille, kertoo Poliisihallitus tiedotteessaan.

Poliisin mukaan yhtiö on lähettänyt monille suomalaisille tekstiviestejä, joilla heitä yritetään houkutella rahapelisivustojen pariin. Tekstiviestit ovat suomenkielisiä, ja ne sisältävät linkkejä.

”Kuten yleisestikin epämääräisiin, tilaamatta tulleisiin viesteihin, ei näihinkään viesteihin tule vastata eikä viesteissä olevia linkkejä avata”, Poliisihallitus muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että tekstiviestien vastaanottajat ovat valikoituneet sattumanvaraisesti. Erityisen huolestuttavana Poliisihallitus pitää alaikäisiin kohdistuvaa markkinointia, sillä nettikasinot tarjoavat erityisesti nopeatempoisia automaattipelejä, joiden arvioidaan voivan aiheuttaa erityistä haittaa ja peliriippuvuutta.

Tekstiviestien lisäksi laitonta markkinointia on esiintynyt myös suomenkielisillä verkkosivustoilla. Mainonnassa on poliisin mukaan hyödynnetty sosiaalisessa mediassa tunnettuja henkilöitä.

Poliisihallitus toteutti alkuvuonna ”Ei mitään rajaa” -kampanjan, jonka tavoitteena oli lisätä tietoisuutta markkinointilaista erityisesti sosiaalisen median vaikuttajamarkkinoinnissa sekä madaltaa kynnystä tehdä viranomaisille ilmoituksia.

”Kansalaisten tekemät ilmoitukset ovat olleet ensiarvoisen tärkeitä valvontatyön kohdentamisessa. Merkittävä osa hallinnollisista toimenpiteistä itse asiassa saa alkunsa meille tulleista ilmoituksista”, ylitarkastaja Johanna Syväterä Poliisihallituksen arpajaishallinnosta kertoo tiedotteessa.

Kampanjan seurauksena markkinointiin liittyvät ilmoitukset lisääntyivät poliisin mukaan lähes kolmanneksella.

Poliisihallitus on lähettänyt ulkomailta toimivalle tekstiviestimarkkinoinnista vastaavalle yhtiölle selvityspyynnön lainvastaiseksi arvioimastaan markkinoinnista. Poliisihallitus voi yhtiötä kuultuaan kieltää rahapelien lainvastaisen toimeenpanon ja markkinoinnin ja asettaa kiellon tehosteeksi uhkasakon.

Suomessa rahapelejä saa mainostaa ja tarjota ainoastaan valtion omistama Veikkaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat