Kultajuhlat työllistivät poliisia

Tappara voitti torstaina jääkiekon Suomen mestaruuden kukistamalla Lahden Pelicansin. Fanit kerääntyivät Tampereen keskustaan juhlimaan voittoa.

Tampereella vietettiin torstaina Tapparan kultajuhlia. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan perjantai­aamulla, että illan juhlat työllistivät poliisiakin jonkin verran.

Poliisilla oli pieniä, järjestyshäiriöihin liittyviä tehtäviä. Jääkiekkofanit saattoivat sytytellä esimerkiksi soihtuja, joista koitui jonkin verran savua. Mitään isompia tehtäviä ei ollut, kertoo komisario Jani Mäkilä.

”Suuri joukko, joten aina tapahtuu jotain”, hän kuvailee.

Tappara voitti torstai-illalla jääkiekon Suomen mestaruuden kukistamalla Lahden Pelicansin lukemin 5–4.

Voittoa kerääntyi juhlistamaan Tampereen keskustaan arviolta noin tuhat jääkiekko­fania, arvioi poliisilaitos torstai-iltana.

Fanit kerääntyivät juhlimaan erityisesti suihkulähteelle, joka ei Mäkilän mukaan tiettävästi kolhiintunut kultajuhlissa.

Jääkiekkofanit juhlimassa Tampereen Keskustorilla.

Poliisi auttoi yhtä jos toista kiekkofania pois lyhtypylväistä tai konttien päältä, kun osa juhlijoista yltyi kiipeilemään korkeisiin paikkoihin.

Poliisi huolehti Mäkilän mukaan juhlijoiden turvallisuudesta, mutta myös siitä, etteivät esimerkiksi lyhtypylväät hajoaisi.

”Jostain syystä kun ihmiset juhlii, osa haluaa päästä aina korkealle ja sitten kiipeillään.”

Kiekkofanit kiipeilivät Tampereella konttien päälle.

Poliisin tiedossa ei ollut ainakaan vielä aamukahdeksalta, että Tampereella olisi sattunut mitään suurta vahinkoa. Myöskään kiinniotettujen määrässä ei näkynyt piikkiä, kuvailee Mäkilä.

Poliisi voi silti saada ilmoituksia myöhemmin esimerkiksi vahingoittuneesta omaisuudesta.

”Keskustorilla on näitä myyntikojuja. Ei ole välttämättä tullut vielä ilmi, onko niihin esimerkiksi tullut vahinkoja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat