Elintarvikkeiden takaisin­vedot vähenivät

Yleisimmät elintarvikkeen vetämisen pois markkinoilta aiheuttaneet syyt olivat mikrobiologiset virheet, ilmoittamattomat allergeenit ja kasvien torjunta-ainejäämät.

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni viime vuonna, ilmoittaa Ruokavirasto. Elintarvikkeita vedettiin viraston keräämien tietojen mukaan viime vuonna pois markkinoilta Suomessa 288 kertaa.

Takaisinvetojen määrä laski osittain sen vuoksi, että etyleenioksidin jäämien löytyminen elintarvikkeista väheni merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna.

Yleisimmät elintarvikkeen vetämisen pois markkinoilta aiheuttaneet syyt olivat samat kuin aiemminkin, eli mikrobiologiset virheet, ilmoittamattomat allergeenit ja kasvien torjunta-ainejäämät. Jälkimmäisestä syystä tehdyt takaisinvedot lisääntyivät viime vuonna tuntuvasti.

Takaisinvedetyistä elintarvikkeista ja kontaktimateriaaleista kolmannes oli lähtöisin toisesta Euroopan maasta ja liki puolet EU:n ulkopuolelta. Loput eli viidennes olivat Suomessa tuotettuja elintarvikkeita.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat