Suojeltu kulku­tauti­sairaala tuhoutui osin tuli­palossa vappuna, ”pala harvinaista ja herkkää historiaa”

Hirsirakennuksessa vappupäivänä syttynyt tulipalo tuhosi osin myös suojellun entisen kulkutautisairaalan Rovaniemellä.

Entinen kulkutautisairaala on tunnettu myös punaisena tupana. Kuva vuodelta 2017.

Vappupäivänä hirsirakennuksessa syttynyt tulipalo tuhosi osittain myös suojellun entisen kulkutautisairaalan Rovaniemellä. Kulkutautisairaala on tunnettu punaisena tupana ja se sijaitsee Katajarannalla rautatiesillan välittömässä läheisyydessä.

Osin palossa tuhoutunut hirsirakennus oli vanha ja palon hetkenä tyhjillään. Poliisi epäilee, että rakennuksessa myöhään maanantaina illalla alkanut tulipalo on tahallaan sytytetty. Lapin poliisi kertoi tiistaina tiedotteessaan, että yksi on otettu kiinni palosta epäiltynä.

Rovaniemen kaupunki kertoo tiedotteessaan selvittävänsä Lapin maakunta­museon kanssa entisen kulkutautisairaalan kunnostus­mahdollisuuksia. Kaupunki omistaa rakennuksen.

“Olen todella surullinen ja harmissani, että pala Rovaniemen harvinaista ja herkkää säilynyttä historiaa on tuhoutunut”, kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sanoo tiedotteessa.

Rovaniemen kaupungin­valtuusto hyväksyi tontille asemakaava­muutoksen tammikuussa 2022. Muutoksella suojeltiin punainen tupa ja piharakennus. Lisäksi kaava mahdollistaisi muun muassa yleisen saunan rakentamisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat