Teinipoika heitti ”putkireiska­pommin” kirjaston tuuli­kaappiin, sai sakko­tuomion

Poika sai Lapuan kirjastopommista rangaistukseksi sakkoja.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut tuomion Lapuan kirjastopommitapauksesta.

Lapuan kaupunginkirjaston tuulikaappiin pommin heittänyt poika on saanut teostaan sakkotuomion. Rikos tapahtui viime vuoden heinäkuussa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan pojan vaaran aiheuttamisesta, vahingonteosta ja pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon. Niistä kertyy maksettavaa yhteensä 480 euroa.

Pojan heittämä pommi räjähti kirjaston tuulikaapissa. Hän oli rikoksen tekoaikaan 15-vuotias.

Kyse oli niin sanotusta putkireiska­pommista. Siinä pullon sisällä alkaa tapahtua kaasuuntumista. Kun paine kasvaa pullon sisällä, se räjähtää.

Pommi oli rakennettu muovipulloon.

”Putkireiskapommin tarkkaa räjähdyshetkeä tai räjähdyksen suuntaa ei voi ennakoida, joten pommin laatua tuntematon henkilö saattaa tietämättään päätyä pommin vaara-alueelle”, erikoissyyttäjä Jarmo Rintala totesi haaste­hakemuksessaan.

Käräjäoikeuden mukaan pommin vaara-alueella olisi voinut olla ihmisiä räjähdyksen hetkellä. Kirjastossa oli tuolloin useita asiakkaita ja työntekijöitä.

Pommitapaus yhdistettiin julkisuudessa tuoreeltaan tuolloiseen Pride-tapahtumaan, mutta todellisuudessa räjäytystä ei kuitenkaan suunnattu sitä vastaan. Syyttäjän mukaan teon motiivi liittyy siihen, että poika oli aiemmin määrätty poistumaan kirjastosta.

Pojan saama pahoinpitelytuomio koskee eri tilannetta. Tuomion mukaan hän löi toista henkilöä nyrkillä kasvoihin viime syyskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat