Koira vajosi jäihin, pelastamaan lähteneet perheen­jäsenet vajosivat itse perässä

Perheen omin päin läheiselle järvelle lähtenyt koira tippui jäihin. Perheenjäsenet lähtivät pelastamaan koiraa kanootilla ja potkukelkalla, mutta tippuivat itse jäihin.

Oulussa jäihin vajonnutta koiraa pelastamaan lähteneet perheenjäsenet vajosivat itse jäihin. Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos saapui hakemaan vajonneet takaisin rantaan.

Tapahtumat saivat alkunsa perjantaina iltapäivällä. Perheen koira meni omin päin kodin läheiselle järvelle, mutta ohut jää ei kantanutkaan.

”Koira putosi veteen ja alkoi pitää meteliä. Perhe havahtui tähän ja lähti apuun”, kertoo päivystävä palomestari Jyri Jäntti.

Perheellä on ilmeisesti ollut neljä koiraa, mutta yksi on jo aiemmin joutunut kateisiin. Ilmeisesti senkin takia perhe lähti niin tarmokkaasti pelastamaan koiraa.

”Ensimmäinen lähti koiran hakuun kanootilla, mutta kanootti ei kantanut ja hän molskahti veteen. Toinen lähti avuksi potkukelkalla. Hän sai koiran ylös.”

Kanootilla vesille lähtenyt pääsi omin avuin pois vedestä, mutta polkukelkkailija ei. Hänen avustamiseensa tarvittiin pintapelastajia, Jäntti kertoo.

Kun pelastuslaitos saapui paikalle, jäihin vajonneella potkukelkkailijalla oli jo voimat loppu ja apua todella tarvittiin. Ensihoito tarkasti paikalla molemmat apuun lähteneet. Etenkin potkukelkkailija oli kylmettynyt, mutta sairaalahoitoa ei lopulta tarvittu. Molemmat suuntasivat saunaan lämmittelemään. Myös koira tokeni tilanteesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat