Puolustusvoimat tilaa pimeä­taistelu­laitteita 30 miljoonalla eurolla

Suomalaisyritys Senop toimittaa Puolustusvoimille pimeätaistelu­kykyä vahvistavia laitteita. Puolustusvoimat on osallistunut laitteiden kehitystyöhön.

Kaartin jääkärirykmentti ja Maanpuolustuskorkeakoulu harjoittelivat yhdessä Helsingin poliisin ja Helsingin kaupungin kanssa yöaikaan Helsingin keskustassa ja Meilahdessa elokuussa 2022.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on tehnyt merkittävän pimeätaistelu­kykyyn liittyvien laitteistojen tilauksen suomalaiselta Senop Oy:lta.

Puolustusvoimat hankkii yritykseltä valon­vahvistimia, laser­tähtäimiä ja uuden sukupolven MPL24-maalinpaikannus­laitteita. Tilaukseen sisältyy myös MPL15-maalinpaikannus­laitteiden elinjaksopäivitys.

Hankintojen arvo on yli 30 miljoonaa euroa ilman arvonlisä­veroa. Tilauksen työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 90 henkilö­työvuotta.

Yritys toimittaa tilaukset Puolustusvoimille vuosina 2023–2025.

Puolustusvoimat on ollut mukana tilaamiensa pimeätoiminta­välineiden kehittämistyössä. Laitteiden kehitystyössä on huomioitu paitsi soveltuvuutta vaativiin taisteluolo­suhteisiin, myös laitteiden suorituskykyä, käyttöergonomiaa, kestävyyttä ja keveyttä.

Senop on suomalainen yritys, joka tuottaa puolustus- ja turvallisuusalan pimeänäkö­ratkaisuja sekä vaativia järjestelmä­integraatio­palveluja. Yritys kuuluu Millog-Yhtiöihin ja Patria-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat