Poliisi tutkii tuhopolttojen sarjaa – Taas uusi palo keskellä asutusta

Ylöjärven Siivikkalantien talon tarkka syttymissyy ei ole vielä tiedossa, ja poliisi kertoo, ettei sillä ole tietoa sytyttäjästä.

Autiotalo tuhoutui tulipalossa Ylöjärven Siivikkalassa. Palopaikka sijaitsee asuttujen talojen vieressä.

Poliisi epäilee Ylöjärven Siivikkalan sunnuntaista autiotalopaloa tahallaan sytytetyksi.

”Syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisi selvittää asiaa”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisista.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa mahdollisesta sytyttäjästä.

Katso video palopaikalta:

Siivikkalantiellä, lähellä Siivikkalan koulua sijainnut autio asuintalo paloi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Hälytys palosta tuli yöllä noin puoli yhden aikaan.

Talo paloi jo täydellä liekillä, kun pelastuslaitos meni paikalle. Lähellä on muutakin asutusta.

Talo paloi purkukuntoon.

Viime viikkoina ja myös viime vuoden puolella Tampereen seudulla sekä muualla Pirkanmaalla on palanut jo parisenkymmentä muutakin autiotalopaloa, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Viimeksi torstaina 4. toukokuuta Urjalassa paloivat tyhjillään olleet kotiteollisuuskoulun rakennukset.

Peltonen kertoo, että poliisi tutkii Siivikkalan palon yhteyttä näihin muihin tapauksiin.

Poliisi on pitkin kevättä pyytänyt yleisöltä silminnäkijän vinkkejä paloihin liittyen. ”Niitä on tullut”, Peltonen kertoo.

Mitä?

Viime viikkojen tulipalot

Torstai 4. toukokuuta: pitkään tyhjillään olleissa entisissä kotiteollisuuskoulun rakennuksissa Urjalassa syttyy tulipalo iltapäivästä. Rakennukset palavat purkukuntoon ja paloa tutkitaan törkeänä vahingontekona.

Perjantai 28. huhtikuuta: purkutuomion saaneessa vanhassa ammattikoulurakennuksessa Kangasalla syttyy tulipalo alkuillasta. Rakennuksen sisältä alkunsa saanutta paloa tutkitaan tuhotyönä.

Sunnuntai 23. huhtikuuta: varastorakennus tuhoutuu täysin myöhään illalla syttyneessä palossa Messukylän Osuusmyllynkadulla. Lähellä palopaikkaa paloi myös roskakori.

Sunnuntai 23. huhtikuuta: vanha autiotalo palaa yöllä Kaukajärven Juvankadulla. Rakennus oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos pääsi paikalle. Sammutustyöt kestivät pitkälle aamuun.

Perjantai 21. huhtikuuta: varastorakennus tuhoutuu yöllisessä tulipalossa Messukylän Osuusmyllynkadulla. Varotoimena läheiseltä junaradalta katkaistiin sammutustöiden vuoksi jännitteet.

Torstai 20. huhtikuuta: tyhjillään ollut Kaukajärven seurakuntatalo palaa maan tasalle. Savua muodostui runsaasti ja lähialueen asukkaita kehotettiin sulkemaan ikkunat ja välttämään ulkona liikkumista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat