Poliisi vaatii kahta miestä vangittavaksi, toinen on uhrin puoliso

Poliisin käräjäoikeuteen toimittamien tietojen perusteella Oulun henkirikostapauksessa epäillään nyt kahta 31-vuotiasta miestä. Heidän vangitsemisiaan on tarkoitus käsitellä keskiviikkona.

Nainen löytyi kuolleena omakotitalosta Oulun Välivainiolla lauantai-iltana. Mies löytyi ulkoa haavoittuneena ja kuoli saamastaan ensihoidosta huolimatta.

| Päivitetty

Poliisi aikoo vaatia Oulun Välivainion henkirikostapauksiin liittyen epäiltyinä kahta miestä vangittavaksi.

Asia selviää tapauksen tutkinnanjohtajan Oulun käräjäoikeudelle tiistaina jättämistä vangitsemisvaatimusten suullisista esi-ilmoituksista.

Tietojen perusteella 31-vuotiasta miestä vaaditaan vangittavaksi epäiltynä kahdesta taposta ja ampuma-aserikoksesta, jotka tapahtuivat lauantaina Oulussa.

Käräjäoikeuteen toimitettujen ennakkotietojen perusteella toista, niinikään 31-vuotiasta miestä vaaditaan vangittavaksi yhdestä taposta ja ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Epäillyn rikoksen tekoaika ja tekopaikka on sama kuin ensimmäisellä epäillyllä.

Poliisin vangitsemisvaatimuksia on tarkoitus käsitellä keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa. Poliisin ennakkoilmoituksessa käräjäoikeuteen ilmoittamat tiedot voivat myöhemmin tarkentua.

Henkirikokset tulivat ilmi lauantai-iltana, kun poliisi löysi Oulun Välivainiolla sijaitsevasta omakotitalosta kuolleen naisen ja ulkoa lähistöltä loukkaantuneen miehen, joka kuoli paikan päällä ensihoidosta huolimatta. Kummallakin uhreista oli ampumahaavoja.

Poliisi ei ole kertonut julkisuteen, että se epäilee tapauksessa kahta henkilöä.

Poliisi on toistaiseksi kertonut ottaneensa epäillyn ampujan kiinni lähellä tapahtumapaikkaa sijaitsevalta Haravatieltä. Hänellä ei ollut kiinniotto­hetkellä hallussaan asetta.

Lisäksi poliisi on kertoi ottaneensa yhden toisen miehen kiinni asunnosta, josta se löysi myös kuolleen naisen. Poliisi on tähän mennessä kertonut julkisuuteen vain, että tämän kiinniotetun osuutta tapahtumiin selvitetään.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut tapahtumien kulkua tai teon motiivia. Poliisi ei ole suostunut avaamaan myöskään uhrien keskinäisiä välejä tai yhteyttä epäiltyihin.

HS:n tietojen mukaan kahdesta taposta epäilty 31-vuotias mies ja naispuolinen uhri olivat aviopari. Avioliitto oli melko tuore: pari ehti olla sosiaalisen median tietojen perusteella naimisissa reilun vuoden.

Nainen löytyi kuolleena Välivainion kaupunginosassa sijaitsevasta omakotitalosta. HS:n tietojen mukaan nainen asui talossa koiransa kanssa. Virallisten osoitetietojen mukaan myös kahdesta henkirikoksesta epäilty mies joko asuu talossa tai on ainakin kirjoilla siellä.

Kyseinen voimanostoa harrastava 31-vuotias epäilty on viimeisen kymmenen vuoden aikana tuomittu useista rikoksista: muun muassa huumausaine- ja dopingrikoksista, pahoinpitelyistä ja ampuma-aserikoksesta. Tuorein tuomioista on tämän vuoden tammikuulta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat