Poliisi epäilee: Jykä-meri­kotka tapettiin Puolangalla

Jykä-merikotkaa oli seurattu satelliittiseurannassa vuoden 2020 huhtikuusta lähtien.

| Päivitetty

Poliisi epäilee, että Jykä-niminen merikotka on tapettu Puolangalla Kainuussa.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että Oulun poliisilaitos tutkii epäiltyä tappoa ja pyytää havaintoja kotkan liikkeistä loppuvuodelta 2022.

Jykä-merikotkaa oli seurattu satelliittiseurannassa vuoden 2020 huhtikuusta lähtien. Tapon arvellaan tapahtuneen Puolangan Joukokylässä Taivalkoskentien varressa.

Kotkan satelliittilähetin löytyi viikko sitten läheltä viimeisimpiä paikannuksia, kertoo lintujärjestö Birdlife Suomi. Tällä hetkellä vaikuttaa järjestön mukaan siltä, että lähetin olisi irrotettu teräaseella. Lintua ei kuitenkaan ole löydetty.

Poliisin tiedotteessa huomautetaan, että harvinaisten ja rauhoitettujen lintujen tappaminen on luonnonsuojelurikos, josta voi seurata ”tuhansien eurojen lasku”. Merikotkalle arvoksi annetaan 7 400 euroa.

Mahdollisia vihjeitä tapahtuneesta pyydetään ilmoittamaan Oulun poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Birdlife Suomi kertoo Jykä-kotkan olleen vasta toinen aikuinen merikotka, jonka elintapoja on seurattu Suomessa satelliittilähettimellä. Kotka on ollut suosittu muun muassa sosiaalisessa mediassa.

”Jykä oli tuhansien ihmisten seuraama ja tuntema”, poliisi kirjoittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat