Ampuma-alueella riehunut maasto­palo on saatu sammutettua Kokkolassa

Aseyhtiö Patrian ammunnoista alkoi tulipalo puoli kahden aikaan tiistaina. Patrian mukaan ammunnoissa testattiin jalkaväen aseita.

Vattajan ampuma-alueella syttyi tiistaina maastopalo.

| Päivitetty

Kokkolassa Vattajan ampuma-alueella tiistaina riehunut maastopalo on saatu sammutettua.

Palo alkoi puoli kahden aikaan iltapäivällä aseyhtiö Patrian ampumaharjoituksissa, kerrotaan Keski-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Ammuntojen maalialueelta alkanutta paloa ei voitu sammuttaa heti, koska alueen maastossa oli räjähteitä. Pelastushenkilökunta joutui odottamaan palon leviämistä maalialueen ulkopuolelle ennen sammutustöiden aloittamista.

”Loppuvaiheessa oli iso apu, että saatiin panssariajoneuvo alueelle. Se helpotti huomattavasti palon sammuttamista”, päivystävä palomestari kertoo.

Hänen mukaansa maalialueelta kuului sammutustöiden aikana useampia pienempiä räjähdyksiä.

Paloalueen laajuus oli noin seitsemän hehtaaria.

Kohteessa oli paikalla pelastusyksiköitä kuudelta eri paloasemalta. Paloa sammutti noin 50 henkilöä, palomestari kertoo. Kuuden aikaan tilanteen todettiin olevan hallinnassa.

Päivystävän palomestarin mukaan paikalla ei ole käytetty räjähtäviä panoksia. Ammus on todennäköisesti osunut metalliin tai johonkin vastaavaan, ja sytyttänyt kuivan nurmikon palamaan.

”Kaikessa on kuitenkin toimittu ihan ohjeiden mukaan.”

Paikan jälkivartiointi on nyt siirretty Patrian vastuulle.

Patrian viestintäjohtaja Sirje Ahvenlampi-Hyvönen kertoo, että puolustusvoimien alueella toteutetuissa ammunnoissa testattiin jalkaväen aseita. Paikalla oli muutamia kymmeniä Patrian työntekijöitä.

Ahvenlampi-Hyvösen mukaan vastaavia testiammuntoja järjestetään usein.

”Kyllä siellä on ollut kaikki normaalit turvatoimenpiteet käytössä. Tähän ei liity mitään dramatiikkaa”, Ahvenlampi-Hyvönen kommentoi asiaa puoli neljän aikaan tiistaina.

Kaikki Patrian työntekijät poistuivat hänen mukaansa paikalta heti palon havaitsemisen jälkeen. Ammuntojen oli Ahvenlampi-Hyvösen mukaan tarkoitus jatkua keskiviikkona. Tällä hetkellä ei kuitenkaan tiedetä, onko harjoituksia mahdollista jatkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat