Mies lähti ohittamaan autoletkaa, poliisi pysäytti ja löysi luvattoman aseen

Poliisi ohjasi liikennettä Valtatie 10:llä tiistai-iltana, kun yksi autoista lähti ohittamaan syntynyttä autoletkaa. Poliisi pysäytti auton ja löysi luvattoman aseen.

| Päivitetty

Poliisin nenän edessä autoletkaa ohittamaan lähteneen autosta löytyi muun muassa luvaton ase.

Tapahtumat saivat alkunsa myöhään tiistai-iltana Valtatiellä 10 Tammelan Mustialassa, kertoo Hämeen poliisilaitos tiedotteessaan. Poliisi oli paikalla selvittämässä hirvikolaria ja ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla. Paikalle syntyi autojono.

Yksi letkassa lähti ohittamaan jonoa, joten poliisi pysäytti auton tarkastusta varten. Kuljettaja oli ajokiellossa oleva noin 40-vuotias mies. Hän oli päihtyneen oloinen, mutta puhalsi nollatuloksen. Mies ei suostunut huumepikatestiin.

Autossa oli lisäksi kaksi matkustajaa. Noin 40-vuotiaan matkustajan rintataskusta löytyi kaasusumutin. Auton paikanetsinnässä autosta löytyi lisäksi luvaton ase. Kaasusumuttimen omistaja kertoi aseen olevan hänen.

Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä ampuma-aserikoksesta.

Kuljettajaa epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

Oikaisu 10.5.2023 klo 15.58: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti ampuma-aserikkomuksesta. Kyse on ampuma-aserikoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat