Lohjalla on kartoitettu nuorten kriisi­avun tarvetta – ”Osalla on vielä shokkivaihe päällä”

Viisi lohjalaista nuorta joutui sunnuntaina vakavaan auto-onnettomuuteen. Sairaalahoitoon viety 17-vuotias tyttö kuoli tiistaina.

| Päivitetty

Tieto sunnuntaina auto-onnettomuudessa loukkaantuneen tytön menehtymisestä on otettu surullisin mielin vastaan Lohjan nuorisotyössä.

”Eihän tällaista toivoisi tapahtuvan kenellekään”, Lohjan Nuorisokeskuksen etsivä nuorisotyöntekijä Jarkko Stirkkinen kommentoi tapahtunutta.

Talpelantieltä ulos ajautuneen auton kyydissä oli viisi 17-vuotiasta paikallista nuorta. Heistä kaksi loukkaantui niin, että he tarvitsivat sairaalahoitoa. Länsi-Uudenmaan poliisi ilmoitti keskiviikkona toisen sairaalahoidossa olleen nuoren kuolleen tiistai-iltana.

Stirkkisen mukaan suurin osa autossa olleista nuorista on jotakin kautta nuorisotyön työntekijöille tuttuja, sillä kyse on pienestä paikkakunnasta.

Stirkkinen sanoo, että nuorisotyössä on keskiviikkona kartoitettu kriisiavun tarvetta.

”Aina kun nuorille sattuu jotain, meillä on valmiusryhmä, joka rupeaa heti selvittämään miten tilanteessa lähdetään toimimaan.”

Toistaiseksi tarvetta ei kuitenkaan vaikuta olevan. Toisaalta vasta tulevat viikot näyttävät, tarvitaanko esimerkiksi uhrien tai omaisten lähipiirissä jatkoapua.

”Osalla on vielä shokkivaihe päällä”, Stirkkinen sanoo.

Onnettomuuden yksityiskohdista on toistaiseksi vähän tietoja.

Ylikomisario Aapo Isoaho Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, etteivät he ole toistaiseksi päässeet kuulemaan onnettomuudessa mukana olleita nuoria.

”Nuorten ja vanhempien kuulemisessa menee luultavasti useampi viikko”, Isoaho sanoo.

Myös tekninen tutkinta tulee viemään paljon aikaa. Ajoneuvo kärsi Isoahon mukaan niin pahoja vaurioita, että toistaiseksi on mahdotonta sanoa esimerkiksi sitä, käyttivätkö nuoret turvavöitä.

Palomestarin mukaan pelastuslaitos joutui purkamaan autoa, jotta yksi nuorista saatiin irrotettua autosta. Onnettomuuspaikalla oli hänen mukaansa kuiva kevätkeli.

Toinen sairaalahoitoa tarvinnut nuori on edelleen sairaalassa, mutta hän ei poliisin mukaan ole hengenvaarassa.

Autoa ajoi 17-vuotias poika. Häntä epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi vamman­tuottamuksesta ja kuoleman­tuottamuksesta.

Poika oli saanut ajokorttinsa poikkeusluvalla. Poliisin mukaan kuljettajan ei epäillä olleen päihtynyt.

Oikaisu 10.5. kello 18.05: Jarkko Stirkkisen sukunimi on korjattu. Aikaisemmin jutussa luki virheellisesti Tsirkkinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat