Miehen epäillään huijanneen ala­ikäisiltä tytöiltä alaston­kuvia 3D-mallinnuksen varjolla – käräjä­oikeus antaa tuomion

Poliisin mukaan osa uhreista luuli keskustelevansa naisen kanssa.

Miestä on epäilty muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tuomion jutusta perjantaina.

| Päivitetty

Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomion jutussa, jossa miehen epäillään huijanneen alaikäisiltä tytöiltä vähäpukeisia tai alastonkuvia.

Poliisin mukaan keski-ikäinen mies lähestyi uhreja sosiaalisessa mediassa ja valehteli tarvitsevansa kuvia 3D-mallinnuksia varten. Hänen epäillään luvanneen kuvista rahaa.

"Epäilty on kertonut uhreille tekevänsä 3D-kehonmallinnussovellusta tai -ohjelmaa. Tällaisia sovelluksia on oikeastikin olemassa, missä voi esimerkiksi virtuaalisesti sovittaa vaatteita nettikaupasta. Tällaisen varjolla hän on saanut uhrit lähettämään kuvia”, tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kertoi STT:lle viime syksynä, kun poliisi tiedotti tutkinnasta.

Poliisin mukaan mies käytti huijauksissa erilaisia peitehenkilöllisyyksiä, sekä mies- että naispuolisia.

Miestä on epäilty muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat