Juna­liikenteen häiriö ohi koko maassa

Junaliikenne on palautumassa normaaliksi. Liikenteenohjausjärjestelmän häiriö aiheutti myöhästymisiä perjantaina koko maassa.

Helsingin Rautatieaseman aikataulunäytöllä näkyi häiriöilmoitus perjantaina päivällä.

| Päivitetty

Junaliikennettä perjantaina sekoittanut häiriö on ohi, Fintraffic tiedottaa. Liikenteenohjausjärjestelmän häiriö aiheutti junien myöhästymisiä ja peruuntumisia perjantaina, mutta puoli neljältä iltapäivällä Fintraffic ilmoitti onnistuneensa rajaamaan vian.

”Lähiliikenne palaa normaaliksi välittömästi ja kaukoliikenne iltapäivän aikana”, kertoi Fintraffic tiedotteessaan neljän jälkeen iltapäivällä.

Häiriö vaikuttaa junaliikenteen lisäksi matkustajainformaatiojärjestelmään, jonka tiedot eivät päivity näyttölaitteille. Myöskään rautatieasemien kuulutukset eivät toimi millään asemalla.

”Eli asemien kaikki aikataulunäytöt ja opasteet ovat pimeinä. Tietääkseni junaliikenteen puhelinsovelluksetkaan eivät toimi”, Fintrafficin liikennepäällikkö Ari Jormalainen kertoo STT:lle.

Myöskään VR:n Junat kartalla -palvelu sekä junalahdot.fi-sivusto eivät anna ajantasaista tietoa, tiedottaa VR.

Junien myöhästymiset koskivat erityisesti Etelä-Suomea, mutta vaikutukset näkyivät koko Suomessa.

Jormalainen kertoi HS:lle, että käytännössä vika koski tietojärjestelmää. Sen kautta on esimerkiksi välitetty junien kuljettajille tietoja, eikä siihen saatu yhteyttä.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla jouduttiin perumaan joitakin junavuoroja.

Keskuksesta kerrottiin STT:lle noin puoli yhden aikaan iltapäivällä, että kymmenkunta junaa oli tuolloin jouduttu perumaan.

”Lisäksi aika monta junaa kulkee tällä hetkellä myöhässä”, Jormalainen sanoi STT:lle.

Tarja Mänty odotti Tampereen junaa Helsingin Rautatieasemalla puolenpäivän aikaan perjantaina. Hän suhtautui häiriöihin rauhallisesti.

”En edes tiedä, onko oma junani myöhässä, mutta on tässä hyvin aikaa. Ikäväähän se on, jos juna on myöhässä. Yleensä minulla on ollut junien kanssa hyvä tuuri ja ne ovat olleet ajallaan.”

Asemalla näkyi myös henkilökuntaa auttamassa matkustajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat