Myrskylän metsäpalo oli suurin maa­kunnan historiassa

Myrskylässä syttyi laaja metsäpalo maanantaina alkuiltapäivästä. Sammutustyöt jatkuivat läpi yön.

Myrskylässä palaa laaja hakkuualue. Sammutustöissä on ollut noin useita yksiköitä.

| Päivitetty

Myrskylän Kankkilassa syttyi maanantaina laaja metsäpalo, jonka sammutustyöt jatkuivat läpi yön. Aktiivista sammutustoimintaa jatkettiin tiistaina aamulla, tiedottaa Itä-Uudenmaan pelastuslaitos.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä paikalla oli noin viisi yksikköä pelastus­laitokselta. Lisäksi paikalle on saapunut Etelä-Savon pelastuslaitoksen sammutus­yksikkö, joka on erikoistunut raskaisiin metsäpaloihin.

Metsäpalon arvioidaan saaneensa alkunsa metsä­koneesta, joka on ollut hakkuu­alueella työkäytössä palon syttymishetkellä.

Paloalue on noin 37 hehtaarin kokoinen. Metsäpalo on suurin, joka on sattunut Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella koko sen toiminnan aikana eli noin 20 vuoteen, tiedottaa pelastuslaitos.

Tuli riehui hakkuualueella, joka sijaitsee Puntarmäentien läheisyydessä, lähellä Myrskylän ja Pukkilan rajaa. Pelastuslaitos kertoi maanantai-iltana, että tulipalo on hallinnassa eikä enää leviä.

Sammutustöihin on osallistunut yhteensä kymmeniä yksikköjä Itä- ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksilta sekä sopimuspalokunnista. Sammutustöissä on ollut mukana myös Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen helikopterit.

Palo ei uhkaa väestöä, sillä läheisyydessä ei ole asutusta.

Palo ei muodosta uhkaa väestölle, sillä läheisyydessä ei ole asutusta. Lähialueella asuvia on kehotettu seuraamaan pelastuslaitoksen viestintää.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen metsäpalosta maanantaina noin kello 13.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat