Käsi­matka­tavaroiden säännöt muuttuvat Finnairilla

Isompi käsimatkatavara muuttuu maksulliseksi lisäpalveluksi Finnairin lennoilla kaikkein halvimmassa lipputyypissä.

Finnairin lennoille saa jatkossa ottaa vain yhden maksuttoman käsimatkatavaran.

Lentoyhtiö Finnair tiukentaa matkatavaraehtojaan. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Euroopan sisäisillä lennoilla halvimmalla lipputyypillä saa jatkossa ottaa mukaan yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun.

Myös lentoasemalla tehdyt ostokset sisältyvät tähän, eli niiden pitää mahtua istuimen alle laitettavaan laukkuun.

Isompi käsimatkatavara muuttuu maksulliseksi lisäpalveluksi uudessa kaikkein halvimmassa superlight-lipputyypissä.

”Tehostamme myös käsimatkatavaran valvontaa lentoasemilla, ja siirrämme liialliset tai ylisuuret käsimatkatavarat maksullisina ruumaan”, kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér tiedotteessa.

Muutos koskee kesäkuun alusta alkaen tehtyjä uusia varauksia.

Pienen laukun sekä isomman käsimatkatavaran sisältävä light-lippu on jatkossakin saatavilla Finnairin kaukolennoille ja Euroopan-lentojen businessluokkaan.

Sekä kaukolennoilla että Euroopan liikenteessä tarjolla oleva classic-lippu puolestaan sisältää pienen laukun, isomman käsimatkatavaran ja ruumaan menevän matkatavaran.

Lisäksi Finnair pienentää businessluokan lippuihin kuuluvaa matkatavaramäärää sekä Euroopan- että kaukolennoilla, yhtiö kertoo verkkosivuillaan. Lisämatkatavaroita voi ostaa lisäpalveluna. Kaikki erikoismatkatavarat, kuten urheiluvälineet ja painavat laukut, tulee ostaa lisämatkatavaroina, eikä niitä voi sisällyttää matkatavarakiintiöön.

Lisäksi jatkossa aiempaa harvemmalla lipputyypillä voi valita oman istumapaikkansa ilmaiseksi lähtöselvityksen yhteydessä.

Muutokset tulevat voimaan kesäkuusta alkaen.

Tarkennus kello 18.31: Tarkennettu sitä, että isompi käsimatkatavara muuttuu maksulliseksi lisäpalveluksi Finnairin lennoilla kaikkein halvimmassa lipputyypissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat