”Ihmetyttää” – Matkustajat kommentoivat Finnairin uutta matka­tavara­sääntöä

Finnairin käsimatka­tavara­uudistusta pidettiin Helsinki-Vantaan lentokentällä kyseenalaisena.

Paula Hynönen on matkustamassa Reykjavíkiin. Hänellä olevaa lentolaukkua ei saa enää tulevaisuudessa Finnairin lennoille halvimmassa luokassa ilman lisämaksua.

Helsinki-Vantaan lentokentällä oli keskiviikkona rauhallista. Lähtöaulassa monella on mukana käsimatka­tavarahyllylle laitettavia lentolaukkuja. Jatkossa niiden kanssa ei välttämättä enää ole asiaa Finnairin lennoille.

Finnair kertoi tiistaina 16. toukokuuta uudistavansa käsimatka­tavaroihin liittyviä ehtoja. Uudistuksen myötä kaikista halvimpaan lippuun kuuluu vain pieni, penkin alle menevä käsimatkatavara. Isommasta lentolaukusta pitää maksaa lisähintaa.

Reykjavíkiin matkustamassa oleva Paula Hynönen painottaa lennon helppoutta valitessaan lentoa. Siihen vaikuttavat esimerkiksi mahdollisimman vähäiset vaihdot. Myös hinta vaikuttaa Hynösen valintaan.

”Kyllä Finnairin uudistus varmasti hankaloittaa matkustamista, mutta harvoin itse otan paljoa matkatavaraa mukaan”, hän sanoo ja jatkaa:

”Uudistuksella on kyllä vaikutusta, käyttääkö sitten jatkossa Finnairia vai jotain muuta lentoyhtiötä. Kyllä asiakkaat sitten äänestävät jaloillaan, jos ovat tyytymättömiä.”

Kroatiaan matkustava Antti Komulainen ei matkusta Finnairilla. Hänelle tärkein asia matkustaessa on määränpää ja lennoista hän valitsee aina halvimman vaihtoehdon.

Antti Komulainen on lähtemässä Kroatian Zadariin. Häneen Finnairin uudistus ei vaikuta.

”Käytän vain halvempia lentoyhtiöitä. Ainoastaan määränpää kiinnostaa. Mitä vähemmän lento maksaa, sen parempi.”

Lentojen hinnat ovat nousseet matkailun kysynnän kasvamisen takia. Lentoyhtiöt ovat korottaneet hintojaan myös kompensoidakseen lentämisen kulujen nousua.

Komulainen kertoo, ettei häntä huoleta yleinenkään lentojen hinnan nousu. Hän matkustaa kolmesta neljään kertaa vuodessa lentäen.

”Retken hinnaksi lennot ovat vielä maltillisia. Matkustan aina vain käsimatkatavaroilla.”

Tiina Hevonoja-Ruchti on lähdössä Sveitsiin. Hän aikoo jatkossakin valita Finnairin.

Sveitsiin lähtevä Tiina Hevonoja-Ruchti on sitä mieltä, että hintojen nousu on nykypäivää.

”En sanoisi, että uudistus on toivottu. Esimerkiksi ilmastokysymykset ovat kuitenkin ymmärrettävä näkökulma lentämisen kallistumiseen.”

Hevonoja-Ruchti kertoo, että hänen lentopäätöksiinsä vaikuttavat lentoyhtiö ja hinta.

”Tulen kyllä jatkossakin käyttämään Finnairia.”

Seinäjokelainen perhe Alissa Keskinen (vas.), Sofia Ulvila ja Mikko Keskinen matkustavat niin, että aikataulut sopivat lapsen rytmiin.

Seinäjokelaiset Sofia Ulvila, Mikko Keskinen ja Alissa Keskinen ovat suuntaamassa Espanjan Torreviejaan.

”Ymmärrän kyllä, että lentämisen kulut ovat yleisesti nousseet. Se kyllä ihmetyttää, olen pitänyt Finnairia vähän parempana lentoyhtiönä”, Sofia Ulvila kertoo.

”Matkustamme loppupeleissä aika vähän. Ehkä pari kertaa vuodessa. En usko, että uudistus tulee vaikuttamaan meihin.”

Ulvila ja Keskinen painottavat lennon valinnassa aikatauluja. He valitsevat sellaiset lennot, jotka sopivat parhaiten Alissa-tyttärelle. Myös lennon hinta vaikuttaa valintaan.

”Olemme lentämässä Norwegianilla Espanjaan, mutta tulemme Finnairilla takaisin Suomeen. Finnairin lento oli lapsen kannalta parempaan aikaan”, Ulvila sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat