Mies ammuttiin kadulle keskellä kirkasta päivää, kahta epäillään murhasta

Yksi ammuttiin kuoliaaksi Kokkolassa huhtikuussa. Poliisi epäilee kahta miehen murhasta. Lisäksi kokonaisuudessa epäillään kolmea murhan yritystä.

Ampuminen tapahtui huhtikuun alussa Tullikamarinkadulla Kokkolassa.

| Päivitetty

Kokkolan huhtikuisesta murhasta epäillään kahta ihmistä, kertoo Pohjanmaan poliisi tiedotteessaan. Lisäksi poliisi epäilee kokonaisuudessa kolmea murhan yritystä.

Mies ammuttiin huhtikuun alussa kuoliaaksi Kokkolan keskustassa. Hänet ammuttiin kadulla ohi ajavasta autosta. Poliisin mukaan tilanteessa ammuttiin useita laukauksia. Uhria yritettiin elvyttää tapahtumapaikalla, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisi kertoi nopeasti ottaneensa kaksi ihmistä kiinni. Tekoase oli revolveri ja se löytyi piilotettuna pellolta rikoksesta epäiltyjen käyttämän reitin varrelta. Toinen teosta epäillyistä kertoi kuulusteluissa, minne ase on piilotettu.

Nyt poliisi kertoo, että kuulusteluissa ja teknisellä tutkinnalla pyrittiin saamaan varmistusta siihen, keitä tapahtumapaikalla teon aikaan oli.

Selvisi, että uhrin ”välittömässä läheisyydessä” oli kolme muuta ihmistä. Kukaan heistä ei saanut tapahtumissa vammoja.

Kaksi toukokuussa kiinni otettua ovat edelleen vangittuina. Murhan ja murhan yritysten lisäksi heitä epäillään useista lievemmistä rikoksista, kuten rattijuopumuksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Oikaisu 17.5. kello 16.45: Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että kahden epäillyn seurassa oli kolmas ihminen. Todellisuudessa uhrin seurassa oli kolme ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat