Viikon­lopuksi on luvassa lähes helteisiä lämpö­tiloja – ”Voi nauttia”

Viikonloppuna koko maassa paistaa aurinko ja lämpötila nousee lähelle hellelukemia.

Viikonlopun lämpötila pyörii koko maassa 20 asteen ympärillä. Kuvassa ulkoilijoita Kaivopuistossa Helsingissä helatorstaina.

| Päivitetty

Viikonlopun sää on poutainen ja lämmin koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos.

”Pohjois-Lapissa saattaa tulla hyvin heikkoja sateita”, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pinja Rauhamäki.

Perjantaina lämpötila pysyy Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosassa lähellä 20 astetta. Lapissa on hieman viileämpää, noin 11 astetta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lauantaina ja sunnuntaina on koko maassa aurinkoista. Maan pohjoisosassa on kuitenkin hieman muuta maata pilvisempää.

Lauantaina ja sunnuntaina lämpötila nousee Lapissakin 20 asteen tuntumaan. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötila nousee yli 20 asteen.

Forecan mukaan viikonlopun lämpimin päivä on sunnuntai, jolloin lämpötila saattaa maan etelä- ja keskiosassa kohota jopa 24 asteeseen.

”Kaikille ulkoilijoille on luvassa hyvä viikonloppu! Aurinko pääsee paistamaan perjantaista sunnuntai-iltaan asti”, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

”Vielä ei voi sanoa, että kesä on alkanut. Kesäistä säätä on kuitenkin luvassa viikonlopun ajan. Lämpötilasta voi nauttia.”

Ilmatieteen laitoksen mukaan aurinkoinen sää ei jatku ensi viikon alkuun.

”Sateisemmalta näyttää, mutta lämpötila pysyy silti kahdessa­kymmenessä”, Rauhamäki sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat