Metallia ja kaapelia vietiin rikosten sarjassa lähes puolen miljoonan edestä, kaksi vangittu

Rikossarjan esitutkinta on valmistumassa ja siirtyy syyte­harkintaan. Tapausta on tutkittu alkuvuodesta 2023 lähtien.

Kaakkois-Suomen poliisi tiedotti perjantaina selvittäneensä epäiltyä omaisuus­rikossarjaa, jossa on anastettu suuria määriä metallia ja kaapeleita. Asian vuoksi vangittiin tammikuussa kaksi ihmistä, jotka ovat edelleen vangittuina.

Tapaukseen liittyy poliisin mukaan muun muassa 18 törkeää varkautta, viisi varkautta ja neljä varkauden yritystä. Epäillyt rikokset ajoittuvat vuoden 2021 lopusta vuoden 2023 alkuun, ja ne sijoittuvat Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Itä-Uudenmaan ja Hämeen alueille.

Kaksi vangittua ovat Suomessa asuvia ulkomaalaisia. Kahden pääepäillyn lisäksi omaisuus­rikoksista epäillään myös viittä muuta ihmistä.

Poliisin tiedotteen mukaan tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja asia siirtyy syyte­harkintaan. Tapausta on tutkittu alkuvuodesta 2023 lähtien.

Kahden pääepäillyn epäillään tunkeutuneen yritysten pihoille, joista on varastettu erilaisia metallituotteita. Lisäksi heidän epäillään anastaneen kaapelia.

Varastettu omaisuus on sen jälkeen myyty romumetalli­yrityksille. Aiheutetuksi rikosvahingoksi arvioidaan poliisin mukaan yhteensä lähes puoli miljoonaa euroa.

Varastetun omaisuuden myyntiä eteenpäin on poliisin mukaan tutkittu törkeänä rahanpesuna. Lisäksi esitutkinnan aikana on tehty huomattavan suuri vakuus­takavarikko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat