Aamulehti: Rehtori lähetti alaiselle romanttisia viestejä, lisäksi koulun ilmapiiri tulehtui

Tampereen Juhannuskylän yhtenäiskoulun rehtorin kerrotaan käyttäytyneen asiattomasti työntekijöitä kohtaan.

Osa Tampereen Juhannuskylän yhtenäiskoulun henkilökunnasta kertoo menettäneensä luottamuksensa rehtoriin. Juhannuskylän yläkoulu toimii tässä Tammerkosken koulutalossa.

Osa Tampereen Juhannuskylän yhtenäiskoulun henkilökunnasta on menettänyt luottamuksensa koulun rehtoriin, kertoo Aamulehti.

Rehtori Petri Fihlman on johtanut yhtenäiskoulua viisi vuotta. Aamulehden haastattelemien työntekijöiden mukaan hän on käyttäytynyt epäasiallisesti koulun henkilökuntaa kohtaan.

Aamulehden mukaan rehtori on vuonna 2021 lähettänyt ainakin yhdelle naisalaiselle viestejä, joissa hän on ilmaissut romanttisessa mielessä kiinnostustaan tätä kohtaan. Rehtori ja työntekijä ovat sopineet asian.

Kun mahdolliseen häirintään ja epäasialliseen käytökseen liittyvät väitteet tulivat Juhannuskylän koulun työpaikkaselvityksessä ilmi, koulun juhlasalissa järjestettiin viime marraskuussa henkilökunnalle tilaisuus, jossa rehtori pyysi julkisesti anteeksi käytöstään.

”Olen ollut tosi hämmentynyt asiasta. Olen koko työyhteisön edessä pyytänyt anteeksi, jos tällaista on tapahtunut. Omasta mielestäni en ole toiminut tahdittomasti, mutta kun joku on kokenut asian niin, sitä olen pyytänyt anteeksi”, rehtori Fihlman kommentoi nyt Aamulehdelle.

Fihlman on toiminut viime vuoden marraskuusta lähtien pääasiassa Juhannuskylän ala-asteella ja apulaisrehtori Kirsi Numminen on hoitanut Fihlmanin tehtäviä yläkoulussa.

Aamulehden haastattelemista 13 työntekijästä kymmenen kertoo ongelmista. Kolme heistä on tyytyväisiä rehtoriin.

Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä sanoo, että tilanne pyritään ratkaisemaan erilaisilla tukemisen ja kehittämisen keinoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat