Poliisi otti kiinni 38 Elokapinan mielenosoittajaa UPM:n sellutehtaalla Kouvolassa

Poliisin mukaan kiinniotetut vapautetaan viimeistään tiistaina aamupäivällä.

Ympäristöliike Elokapina katkaisi tie- ja raideliikenteen UPM Kymin tehtaalle Kouvolan Kuusankoskella

| Päivitetty

Poliisi on ottanut kiinni 38 ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajaa metsäyhtiö UPM:n paperi- ja sellutehtaalla Kouvolassa. Poliisi kertoo Twitterissä operaation sujuneen ”kaikkinensa asiallisesti”.

Elokapina aloitti maanantaiaamuna mielenosoituksen UPM:n paperi- ja sellutehtaalla Kouvolassa. Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoittajat olivat kiinnittyneet toisiinsa, junaraiteisiin ja betonitynnyriin sekä kiivenneet kolmijalkojen päälle.

UPM:n viestinnästä kerrottiin STT:lle, että Elokapinan mielenosoittajat estivät raskaan raide- ja tieliikenteen pääsyn tehtaalle.

UPM:n mukaan mielenosoituksella ei ollut välitöntä vaikutusta tehtaan toimintaan. Tämä johtuu siitä, että tehtaalla on viestinnän mukaan ”huomattavia määriä” puuta varastossa. Viestinnästä ei osattu arvioida, kauanko mielenosoituksen tulisi kestää, jotta se alkaisi vaikuttaa tehtaan toimintaan.

Poliisi sanoi aiemmin maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa ohjaavansa liikennettä alueella ja pyrkivänsä neuvottelemaan mielenosoittajien kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. Lopulta poliisi alkoi poistaa mielenosoittajia junaradalta.

Poliisin mukaan mielenosoitus päättyi illalla kello 22 jälkeen. Kaakkois-Suomen poliisi kertoi, että kiinniotetut vapautetaan viimeistään tiistaina aamupäivällä.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen arvion mukaan paikalla oli noin 50 mielenosoittajaa. Elokapina itse arvioi STT:lle, että mielenosoittajia oli paikalla ”vajaa sata”.

Mielenosoittajat vaativat UPM:ltä puunkäytön vähentämistä, selluteollisuuden rakennemuutosta ja ”ekologisen velan maksamista” Uruguayssa, jossa UPM:llä on muun muassa sellutehtaita. Lisäksi Elokapina syyttää UPM:ää viherpesusta ja vaatii sen lopettamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat