Ammattisotilaiden epäillään lyöneen ja retuuttaneen varusmiehiä

Varusmiesten epäillään joutuneen simputuksen uhreiksi Rannikkoprikaatissa viime vuonna.

Rannikkoprikaati toimii Upinniemessä.

| Päivitetty

Useita Rannikkoprikaatissa palvelevia ammattisotilaita epäillään epäasiallisesta käytöksestä.

Kyse on esitutkinnan mukaan ollut pääosin koulutuksessa ja harjoituksissa tapahtuneesta epäasiallisesta kohtelusta ja kielenkäytöstä.

Vakavimmillaan varusmiesten epäillään joutuneen ammattisotilaiden väkivallan kohteeksi. Epäillyissä väkivaltatapauksissa kyse on ollut lyömisestä ja retuuttamisesta vaatteista tai varusteista, kertoo tutkinnanjohtaja, sotilaslakimies Jouni Pulkkinen.

Esitutkinnassa selvitettiin 19 eri tapahtumaa, jotka ajoittuvat kesä- ja lokakuun 2022 väliselle ajalle.

”Ne ovat hyvin erilaisia ja yksittäisiä tapahtumia, jotka on tutkittu yhdessä kokonaisuudessa”, Pulkkinen sanoo.

Rikoksista epäillään seitsemää ammattisotilasta. Rikosten epäillään kohdistuneen yhteensä 44 varusmieheen ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavaan henkilöön.

Epäiltyinä rikosnimikkeinä ovat esimiesaseman väärinkäyttäminen, palvelusrikos, laiton uhkaus, pahoinpitely ja lievä pahoinpitely. Esitutkinnassa kuulusteltiin asianomistajana yhteensä 44 varusmiestä ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittanut henkilöä.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja asia on siirretty tutkintaa pyytäneelle Rannikkoprikaatin komentajalle, joka päättää asian lähettämisestä syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Oikaisu 23.5. kello 12.30: Korjattu jutun ingressi ja kuvateksti, joissa kirjoitettiin virheellisesti Rannikkolaivastosta.

Oikaisu 23.5. kello 13.57: Vaihdettu jutun pääkuva. Alkuperäisessä kuvassa oli Rannikkolaivaston aluksia. Rannikkoprikaatilla ei ole aluksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat