Poliisi etsii taas Lapualla kadonnutta teinipoikaa: etsintöjä tehdään nyt joen läheisyydessä

Marraskuussa kadonnutta Rasmus Takaluomaa etsitään Lapuanjoella ja sen läheisyydessä.

Viime vuoden marraskuussa kadonnutta Rasmus Takaluomaa etsitään jälleen

| Päivitetty

Poliisi etsii tänään ja huomenna Rasmus Takaluomaa, Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa. Kadonnutta Takaluomaa etsitään poliisikoirien avustuksella Lapuanjoella ja sen läheisyydessä.

Keskiviikkona iltapäivästä poliisi tiedotti, että etsintöihin on osallistunut kaksitoista poliisia ja kolme poliisikoiraa. Poliisin mukaan Takaluomaa ei oltu löydetty kello kolmeen mennessä iltapäivällä. Häntä etsittiin Lapuan keskustasta ja Lapuanjoelta.

Etsinnät ovat vielä käynnissä. Poliisin tavoitteena on päästä Lapuan ja Kauhavan kunnanrajalle asti tänään. Etsintöjä jatketaan poliisin mukaan huomenna Lapuanjoella Kauhavan puolella.

Teini-ikäinen Rasmus Takaluoma katosi viime vuoden marraskuussa Lapualla. Viimeinen varma havainto hänestä on tehty ravintola Lapuahovin ulkopuolelta.

”Hän lähti kohti kotia. Suunta on myös kohti jokea, hänen kotimatkansa kulkee Lapuanjoen vartta pitkin”, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Harri Teivaanmäki sanoi HS:lle viime vuoden joulukuussa.

Poliisi etsi Takaluomaa maastosta tuloksetta marraskuussa. HS kertoi joulukuisessa jutussaan, että ”maastoa tutkinut poliisikoira haisteli Lapuanjokea”.

”Joen tarkastimme tapahtumapaikalta alavirtaan”, Teivaanmäki totesi HS:lle.

HS uutisoi myös tämän vuoden huhtikuussa pidetyistä etsinnöistä, joissa yli 200 vapaaehtoista etsi Takaluomaa maastosta.

Poliisin mukaan Takaluoma olisi ollut osallisena käsikähmässä ennen katoamistaan. Käsikähmässä epäillään olleen osallisena myös vapaailtaa viettänyt poliisi. Syyttäjä tutkii käsikähmään osallistuneen poliisin toimintaa.

Katoamistapaukseen liittyy myös niskoitteluepäily. Ravintola Lapuahovin yrittäjä, Zafer Demir, kertoi HS:lle nyt toukokuussa, että niskoittelusta epäillään häntä. Niskoittelututkinta liittyy poliisin pyytämään videotallenteeseen. Demirin mukaan hän on tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa ja kiistää niskoittelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat