Uros oy:n pomoille syyte törkeästä avustus­petoksesta

Teknologiayhtiö Uros oy:n kahta entistä johtajaa vastaan on nostettu syyte törkeästä avustuspetoksesta, kertoo syyttäjälaitos.

Uros oy:n konttori Oulussa vuonna 2020.

| Päivitetty

Syyttäjä on nostanut konkurssiin menneen teknologiayhtiön Uros oy:n kahta entistä johtajaa vastaan syytteen törkeästä avustuspetoksesta. Asiasta kertoo tiedotteessaan syyttäjälaitos.

Syytteessä vastaajina ovat yhtiössä vuosina 2011–2015 toiminut puheenjohtaja Jyrki Hallikainen sekä samaan aikaan yhtiön hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana toiminut Tommi Uhari.

Hallikainen perusti yhtiön vuonna 2011.

Vielä vuonna 2020 Uros vakuutti olevansa Suomen vahvimpia ja nopeimmin kasvavia teknologiayhtiöitä. Maaliskuussa 2021 Uros kertoi siirtävänsä pääkonttorinsa Sveitsiin.

Vuoden 2021 lopulla Helsingin Sanomat uutisoi, että yhtiö on jättänyt pieniäkin laskuja maksamatta. Uroksella vaadittiin myös miljoonien eurojen saatavia Helsingin käräjäoikeudessa.

Vuoden 2022 alussa Uros asetettiin konkurssiin. Urosta hakivat konkurssiin sen rahoittajat Nordea, Oulun Osuuspankki ja Finnvera. Rahoittajilla on saatavia yhteensä noin 6,8 miljoonaa euroa. Yhtiö ei valittanut konkurssipäätöksestä.

Oikaisu 24.5. kello 13.59: Uutisen otsikossa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että syyte on nostettu Uros oy:tä vastaan. Syyte on nostettu johtajistoa vastaan.

Kello 14.14. Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että toinen syytteen vastaajista olisi Rauno Jokelainen. Todellisuudessa toinen vastaajista on Tommi Uhari.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat