Mies hyökkäsi nukkuvan puolisonsa kimppuun – Nainen kuoli rappukäytävään kesken paon

Mies kävi yllättäen naisen kimppuun yhteisessä asunnossa viime kesänä Joensuussa. Teolle ei ole selvinnyt motiivia.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Avopuolison murha toi 27-vuotiaalle miehelle elinkautisen vankeustuomion. Henkirikos tapahtui viime vuoden heinäkuussa Joensuussa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion mukaan Richard Ian Nikolas Luotsinen kävi nukkumassa olleen 24-vuotiaan avovaimonsa kimppuun täysin yllättäen heidän yhteisessä asunnossaan.

Mies yritti ensin viiltää naisen kaulavaltimon. Tilanne johti kamppailuun, josta nainen pääsi pakenemaan eteiseen ja rappukäytävään.

Mies iski pakenevaa naista useita kertoja veitsellä. Nainen kuoli rappukäytävään.

Esitutkinnassa ei selvinnyt motiivia henkirikokselle.

Mies myönsi oikeudessa aiheuttaneensa avopuolisonsa vammat ja kuoleman. Hän kuitenkin kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa naista.

Mies kertoi käyttäneensä päihteitä pitkään ja runsaasti.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä rikoksen aikana. Myös käräjäoikeus päätyi omassa arviossaan samalle kannalle.

Käräjäoikeuden mukaan miehellä on päihteidenkäytön aikana ilmennyt useasti sekavaa ja ajoittain psykoottista käyttäytymistä. Hän on itsekin tiedostanut asian mutta siitä huolimatta jatkanut huumeiden käyttämistä, oikeus toteaa tuomiossa.

Käräjäoikeus piti henkirikosta erityisen raakana ja julmana sekä kokonaisuutena arvioituna törkeänä. Oikeuden mukaan uhrin täytyi olla paetessaan kauhun vallassa. Lisäksi veitsen iskut aiheuttivat hänelle suurta kipua ennen kuolemaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat