Satakunnan Kansa: Lääkäri­opiskelijoille maksetaan 9 000 euron palkkaa

Terveyskeskuslääkärin keskipalkka on 6 801 euroa kuukaudessa. Harjavallassa maksetaan merkittävästi enemmän, kertoo Satakunnan Kansa.

Lääkäriopiskelijoille maksetaan tuntuvaa palkkaa Harjavallassa.

| Päivitetty

Harjavallan kunnassa Satakunnassa terveyskeskuslääkäri voi tienata 9 000 euron kuukausipalkkaa, kertoo Satakunnan Kansa. Terveyskeskuslääkärin keskipalkka on Suomessa 6 801 euroa kuukaudessa.

Reilusti terveyskeskuslääkärin keskituloja korkeampi palkkaus koskee myös kesätöihin tulevia lääkäriopiskelijoita, lehdessä kerrotaan.

Harjavalta on osa Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää, eli Kessotea. Kuntayhtymään kuuluvat myös Kokemäen kaupunki sekä Eurajoen ja Nakkilan kunnat.

Kessoten terveyskeskuslääkärin tehtäväkohtainen palkka on 6 250 euroa. Tämä summa kuitenkin kohoaa lähelle 9 000 euroa, jos siihen lisätään rekrytointilisä, erinäiset toimenpiteistä ja lausunnoista maksettavat palkkiot sekä palvelusuhteen päättyessä maksettavat lomakorvaukset.

Harjavallan kaupunginjohtaja Hannu Kuusela kertoi Satakunnan Kansalle tienaavansa noin 9 180 euroa kuukaudessa. Paikkakunnalle kesäksi tulevat kandit saavat siis samanluokkaista palkkaa kuin kaupunginjohtaja.

”Jos hyvinvointialueella on varaa maksaa noin ruhtinaallisia palkkoja, niin onnittelut kandeille”, kaupunginjohtaja sanoi Satakunnan Kansalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat