Torni-hotelli tyhjennettiin perjantaina kahteen kertaan ihmisistä

Molemmissa tapauksissa kyse oli sprinklerijärjestelmän viasta.

Hotellin ulkopuolella oli silminnäkijän mukaan parisataa ihmistä. Kuva on otettu noin kello 10.40.

| Päivitetty

Tampereen Torni-hotelli tyhjennettiin perjantaina kahteen kertaan ihmisistä palohälytysten takia. Ensimmäinen hälytys tuli kello 10:n jälkeen ja toinen kello 13.30:n jälkeen iltapäivällä.

Aamupäivällä palohälytyksen sattuessa paikalla olleen taksinkuljettaja Juhani Skogbergin mukaan ulkona oli puoli 11:n jälkeen parisataa ihmistä. Ihmisiä oli kokoontunut Vanhan veturihallin parkkipaikalle Ratapihankadun varteen. Osalla ei ollut ulkovaatteita päällään. Paikalla oli Skogbergin mukaan ainakin kaksi paloautoa ja ambulanssi.

Pelastuslaitokselta vahvistettiin tällöin, että hotellissa oli lauennut automaattinen palohälytin. Pelastuslaitos kävi neljän yksikön voimin tutkimassa, mistä on kyse.

Päivystävä palomestari Johannes Valkama kertoo, että hotellissa ei ollut paloa, vaan kyse oli sprinklerijärjestelmän viasta. Sprinklerit eivät lauenneet, mutta järjestelmä aiheutti virheellisen palohälytyksen. Valkaman mukaan selvisi pian, että hotellissa ei ollut paloa.

Pelastuslaitos sai toisen hälytyksen hotelliin iltapäivällä. Valkama kertoo, että tällöinkään kyseessä ei ollut tulipalo, vaan se liittyi sprinklerijärjestelmän virhetoimintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat