Oppilaat huolestuivat opettajastaan: ”Vahva epäily, että on ollut päihtyneenä oppi­tunnilla”

Yläluokan oppilaat ilmoittivat huolensa koulun henkilökunnalle. Koululla vastuussa ollut apulaisrehtori teki päätöksen opettajan työpäivän keskeyttämisestä.

Jämsänkosken yhtenäiskoululla opettajan työpäivä keskeytettiin epäillyn päihtymyksen takia.

| Päivitetty

Jämsän kaupunki tiedotti perjantaina, että Jämsänkosken yhtenäiskoulun yläluokan opettaja oli mahdollisesti ollut opetustilanteessa päihtyneenä perjantaina 26. toukokuuta.

Opettajan työpäivä keskeytettiin ensimmäisen oppitunnin jälkeen. Tilanne havaittiin, kun oppilaat olivat huolestuneet opettajan terveydentilasta.

Johtava rehtori Juha Damskägg vahvistaa, että kyseessä oli epäily päihtyneenä olosta.

”Kyllä siinä on vahva epäily, että opettaja on ollut päihtyneenä oppitunnilla”, Damskägg vahvistaa.

Damskäggin mukaan luokan oppilaat olivat kiinnittäneet huomiota opettajan poikkeavaan käytökseen, ja oppitunnin jälkeen ilmoittaneet muulle henkilökunnalle havainnoistaan.

”Oppilaat olivat miettineet, onko opettajan terveydentilassa jotain vikaa vai onko tämä päihtynyt”, Damskägg kertoo.

Koululla perjantaina vastuussa ollut apulaisrehtori oli tehnyt päätöksen opettajan työpäivän keskeyttämisestä.

Damskäggin mukaan tapaus tullaan käsittelemään yleisten lakien, asetusten ja kaupungin päihdeohjelman mukaisesti, mutta ei ota vielä kantaa siihen, voiko opettaja palata tehtäviinsä normaalisti vielä ensi maanantaina.

”Asiaa ei ole vielä ratkaistu. Koulun rehtori käy hänen kanssaan heti maanantaina aamulla keskustelua. Kaupungilla on selkeät ohjeet tällaisten asioiden käsittelyyn”, Damskägg sanoo.

Apulaisrehtori ja kuraattori ovat keskustelleet asiasta tuoreeltaan tunnilla olleiden oppilaiden kanssa. Tapahtuneesta ei aiheutunut oppilaille vaaraa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat