Tutkijat alkoivat soittaa juustoille musiikkia Turussa ja väittävät sen vaikuttavan makuun: ”Emme pysty vielä hallitsemaan prosessia millään tavalla”

Turun yliopiston tutkijat alkoivat selvittää, miten musiikki vaikuttaa juustoihin. He selvittävät maun lisäksi äänen tekemiä mikrobimuutoksia.

Gouda-tyyppinen juusto kypsyi neljä kuukautta musiikin tahdissa. Musiikki soi sadan desibelin voimakkuudella neljän millimetrin päässä juuston pinnasta.

15.2. 8:57

Ensin turkulaistutkijat hakivat Juustoportin tehtaalta 15 vastavalmistunutta juustokiekkoa. Suoraan linjastolta haetut kiekot olisi normaalisti siirretty kypsymään neljäksi kuukaudeksi kypsytyshuoneeseen.

Nämä Brändy-pähkinä-juustokiekot otettiin mukaan uraauurtavaan tutkimukseen. 12 kiekkoa pääsi kuuntelemaan musiikkia neljäksi kuukaudeksi. Kolme kiekkoa gouda-tyyppistä juustoa valittiin verrokkiryhmäksi, joka kypsyi samaan aikaan hiljaisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat