Samaa sukupuolta olevat parit saavat nyt mennä naimisiin Turun tuomiokirkossa

Sateenkaariparien vihkimisen Turun tuomiokirkossa salli jo aiemmin ruotsinkielinen Åbo svenska församling.

Turun tuomiokirkko sijaitsee Turun keskustassa Aurajoen rannalla.

9.3. 21:07

Samaa sukupuolta olevat vihkiparit voidaan nyt vihkiä Turun tuomiokirkossa, kertoo Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa.

Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkona. Kokouksen osallistujista 12 äänesti asian puolesta, yksi vastaan ja yksi tyhjää.

”Olen todella iloinen sateenkaariparien ja heidän läheistensä puolesta”, sanoo Turun tuomiorovasti Aulikki Mäkinen tiedotteessa.

”Turun tuomiokirkon tilojen avaaminen on symbolisesti merkittävä askel kohti kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta, onhan se Suomen merkittävin kirkkorakennus. On kristillisen uskon mukaista, ettei kenenkään tarvitse näyttää ulospäin jotakin muuta kuin mitä hän on”, Mäkinen jatkaa.

Mäkisen mukaan seurakunta voi tehdä kirkon tiloja koskevia päätöksiä, mutta varsinaisista vihkimiskäytännöistä päättää kirkolliskokous.

Kirkolliskokous ei ole tehnyt päätöstä vihkimisen laajentamisesta samaa sukupuolta oleville pareille. Käytännössä pareja kuitenkin vihitään, jos he vain löytävät papin, joka ei noudata kirkolliskokouksen linjaa.

Jo aiemmin tammikuussa ruotsinkielinen seurakunta Åbo svenska församling päätti, että Turun tuomiokirkossa voidaan vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja, mutta seurakuntayhtymän tiedotteen mukaan nyt tullut päätös selkiyttää tilannetta.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon mukaan Turun tuomiokirkkoa kutsutaan myös Suomen Kansallispyhäköksi.

Lue lisää: Homopari saa kirkkohäät Helsingissä, muttei Oulussa, ja professori pitää tilannetta ”ennenkuulumattoman ongelmallisena” – Osa piispoista pelkää hääkiistan repivän kirkon hajalle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat