Taiteilija tuli Skotlannista ja maalasi Sanna Marinista ”ruman ja halventavan” teoksen, joka nostatti valtavan raivon: ”Ei ole kyllä ihan tätä päivää”

”Hauskaksi tarkoitettu” maalaus Suomen pääministeri Sanna Marinista poistettiin turkulaisen Proud Mary -ravintolan seinältä.

Kyseinen seinämaalaus ei ehtinyt olla kauaa paikallaan.

25.3. 11:34 | Päivitetty 25.3. 12:02

Seinämaalaus, jossa Suomen pääministeri Sanna Marin oli laitettu keikistelemään vähissä vaatteissa, päätettiin poistaa Turussa juuri avautuneen Proud Mary -nimisen ketjuravintolan seinältä. Asiasta kertoi ensin Åbo Underrättelser.

Ravintola avasi ovensa klassikkokapakka Old Bankin vanhoissa tiloissa Turun keskustassa viime viikolla.

Lue lisää: Legendaarinen kapakkamiljöö vaipuu unholaan Turussa – Tilalle avataan tanskalainen ketjuravintola

Kuva on otettu viime viikolla, kun ravintolan remontti oli vielä kesken.

Ravintola sai palautetta maalauksesta sähköpostitse sekä sosiaalisen median kanavissa, ja päätös kuvan poistamisesta tehtiin viime maanantaina.

Kuvasta on keskusteltu myös HS:n aiemmin julkaistun jutun kommenttiosiossa:

”Vinkkinä muuten, että aika moni nainen käy viihteellä rinnat hiukkasen vähemmän esillä – puoluekannasta riippumatta.”

”Mutta mitä: turkulaisen uuden ravintolan maskotti on ruma, halventava maalaus naisesta rinnat tyrkyllä.”

”Hyvä, että business kukoistaa, mutta tuo seinämaalaus ei kyllä ole ihan tätä päivää. Tuo voisi sopia johonkin edulliseen lähiöpubiin 1980-luvulle. Mistä löytyy tarpeeksi asiakkaita, joita ei häiritsisi tuon maalauksen viesti ja taso.”

Taiteilijan maalauksissa esiintyy kuulemma usein tunnettuja henkilöitä.

Proud Mary on tanskalaisen iltaravintolajätti Rekom Groupin.

Rekom Groupin Suomen maajohtaja Mikki Lahtinen kertoi aiemmin HS:lle, että ravintolan seinämaalaukset ja taulut on tehnyt skotlantilainen taiteilija, joka haluaa pysyä nimettömänä. Sama taiteilija tekee teoksia muihinkin Rekom Groupin ravintoloihin.

Lahtinen sanoo, että Turun Proud Maryn seiniltä löytyy muitakin tunnettuja hahmoja, kuten John F. Kennedy sekä Bill Clinton. Ravintola on saanut palautetta vain Sanna Marinin kuvasta.

”Se oli ainoastaan tämä yksi. Sitä ei koettu hauskaksi, se koettiin loukkaavaksi, ja sen takia päätimme ottaa sen pois", Lahtinen sanoo.

"Huumoria siinä tavoiteltiin.”

Maalauksen tehnyt taiteilija tuli Skotlannista uudestaan paikan päälle ja maalasi Marinin päälle toisen kuvan. Lahtinen ei ole vielä nähnyt lopputulosta, joten hän ei tiedä, mitä tilalle tuli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat