Sarjatuho­polttaja päästettiin pitämään asunto­­näyttöä Aurassa – hetken päästä liekit näkyivät ikkunasta

Oikeus tuomitsi miehen yhdyskuntapalveluun.

Turun hovioikeus antoi tuomion Aurassa tapahtuneesta törkeästä vahingonteosta.

31.3. 16:14 | Päivitetty 31.3. 19:32

Turun hovioikeus on pitänyt voimassa Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion, jossa määrätään 40-vuotias mies törkeästä vahingonteosta yhdyskuntapalveluun.

Tuomion johtanut tapahtumasarja alkoi Auran kunnassa marraskuussa vuonna 2019. 40-vuotiaan miehen ystävä, liikuntakyvytön vuonna 1968 syntynyt nainen oli myymässä omakotitaloaan.

Nainen oli sopinut päivälle kaksi näyttöä ja hän pyysi ystävämiehensä auttamaan näyttöjen kanssa. Miehen oli tarkoitus availla ovia sekä auttaa talon siivoamisesta. Nainen ei itse päässyt taloon sisään.

Näyttöön osallistuneet kaksi pariskuntaa poistuivat noin tunnin kuluttua, jonka jälkeen nainen vei ystävänsä syömään.

Myöhemmin kävi ilmi, että mies oli juonut ennen näyttöjä 18 tölkkiä olutta. Nainen oli pyytänyt etukäteen, että mies ei olisi humalassa eikä tupakoisi sisällä.

Kun kaksikko oli lähtemässä talolta syömisen jälkeen, nainen pyysi miestä vielä hakemaan vettä. Kun mies tuli takaisin sisältä, nainen huomasi talon ikkunasta liekkejä.

Kun nainen ihmetteli liekkejä, mies ilmoitti ainakin kolmesti, ettei häntä ainakaan saanut syyttää.

Mies lähti takaisin sisälle. Nainen soitti hätäkeskukseen ja ajoi naapuriin. Naapurin mies otti naiselta vara-avaimen ja meni niiden avulla taloon sisään.

Naisen ystävä käveli samaan aikaan ulos talosta.

Naapuri havaitsi, että olohuoneessa oli kasattu tavaroita sohvan nurkkaan. Kasa oli ilmiliekeissä, ja liekit nousivat puolentoista metrin korkeuteen. Naapuri yritti sammuttaa palon, mutta siitä muodostui niin paljon savua, että hän joutui luopumaan yrityksistä.

Samaan aikaan kuului jo paloautojen ääni. Naapuri käveli ulos ja huomasi, että naisen ystävä seisoi rauhallisena pihalla.

Esitutkinnassa naisen ystävä myönsi aiheuttaneensa menettelyllään ystävänsä rakennukselle vahinkoa. Hän kuitenkin sanoi palon syttyneen vahingossa hänen tupakastaan.

Kävi ilmi, että hän oli syyllistynyt useisiin vastaaviin vahingontekoihin.

Kaikissa tapauksissa oli kyse toisen omaisuuden sytyttämisestä tupakalla tai sytytysnesteellä. Myös aiempia tekoja tehdessään mies oli humalassa.

Tulipalo aiheutti asuntoon noin 10 000 euron vahingot. Korvausvelvollisuuden lisäksi mies sai kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen, joka muutettiin 233 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeuden tuomioon voi hakea valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat