Kuka kielsi Twitterin ja Facebookin käytön kaarinalaistiellä? Oudot merkit ovat olleet paikoillaan vuosikausia

Kaarinan kaupungilla ei ole tietoa kylttien taustasta tai asentajasta.

Omatekoiset ”liikennemerkit” ovat saaneet olla pitkään paikoillaan Kaarinan Littoisissa.

1.4. 15:02 | Päivitetty 1.4. 15:16

VerkaKaarella liikkujaa odottaa hämmentävä näky Kaarinan Littoisissa. Tolppaan kiinnitetyillä omatekoisilla ”liikennemerkeillä” kielletään Facebookin ja Twitterin käyttö.

Kyltit ovat olleet paikoillaan vuosikausia. Kaarinan kaupungilta kerrotaan HS:lle sähköpostitse, ettei kaupungilla ole tietoa kylttien asentajasta tai taustasta.

Tie, jonka varrelle merkit ovat, kuuluu Varsinais-Suomen Ely-keskuksen vastuulle.

”Olemme tietoisia, että kyltit ovat siellä. Emme ole kuitenkaan puuttuneet niihin, koska ne eivät ole sekoitettavissa oikeisiin liikennemerkkeihin, vaaranna liikennettä tai mainosta mitään”, sanoo Ely-keskuksen maanteiden hoidon projektipäällikkö Markus Salminen.

Hän korostaa, että kyltteihin olisi ilman muuta puututtu, jos olisi vaaraa siitä, että ne tippuvat tielle, vievät liiaksi tienkäyttäjien huomiota tai olisivat jollakin muulla tavalla liikenneturvallisuutta vaarantavia.

Kyltit ovat tolpassa sen verran korkealla, ettei niihin yllä ilman apuvälineitä.

Salminen muistelee kylttien ilmestyneen tolppaan 3–4 vuotta sitten. Ennen HS:n toimittajan puhelua, hän ei ollut saanut ainuttakaan yhteydenottoa merkeistä.

Salminen pitää merkkejä yksittäisen ihmisen kannanottona, eikä ole miettinyt niiden tarkoitusta sen enempää.

Hän muistuttaa, että oikeisiin liikennemerkkeihin sekoitettavien merkkien lisääminen katujen ja teiden varsille ei ole suotavaa. Liikennemerkkejä saavat laittaa paikoilleen tienpitäjät. Valtion teillä tämä tarkoittaa Väylävirastoa tai Ely-keskusta. Yksityisteillä merkkejä saa laittaa esimerkiksi tien hoitokunta.

Tiedätkö sinä tarinan Verkakaaren merkkien takana? Ota yhteyttä HS Turun toimitukseen, jonka tavoitat sähköpostitse osoitteesta hs.turku@hs.fi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat