Legendaarinen Aura-olut valmistetaan ”alkuperäistä reseptiä kunnioittaen” – Mutta onko myyttistä kääröä olemassakaan?

Helsingin Sanomat yritti jäljittää turkulaisten ”oman oluen” alkuperäistä reseptiä. Sitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa.

HS Turku sai lainaksi Auran, joka on valmistettu vuosikausia sitten Kaarinassa. Oluen parasta ennen -päiväys oli vuonna 1995.

21.5. 15:46

Turkulaisten oma olut.

Näillä sanoilla Hartwall luonnehtii Auraa.

Oluella, jonka taru oli päättyä jo kerran, on pitkä historia.

1800-luvun lopulla perustettu Auran panimo oli aikanaan Aurajoen varrella. Hartwall osti panimon 1970-luvulla, minkä jälkeen tuotanto siirtyi kokonaan Kaarinaan. 1990-luvulla Hartwall lopetti sekä Kaarinan panimon toiminnan että koko Auran valmistuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat