Teinijoukko hakkasi miehen verille vain muutaman oluen vuoksi – Raaka pahoinpitely kuvattiin ja julkaistiin somessa

Raisiolaismies joutui viime helmikuussa raa’an väkivallan kohteeksi lähes sattumalta. Nuorisojoukko raahasi miehen alikulkutunneliin ja hakkasi häntä metalliputkella päähän. Tekijät halusivat ”keikata paljon kaljaa”, mutta miehellä oli vain kolme tölkkiä.

Törkeä pahoinpitely tehtiin viime helmikuussa Raision keskustassa.

27.5. 16:39

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme nuorta miestä törkeästä ryöstöstä. Nuorin tuomituista oli tekoaikaan vain 15-vuotias.

Tapahtumat saivat alkunsa helmikuisena lauantai-iltana hieman ennen yhdeksää Raision keskustan S-Marketin luona. Raisiolaismies oli tulossa töistä ja kävi marketissa ostamassa muutaman oluen. Hänen lähtiessään kaupasta kolme nuorta lähti seuraamaan häntä.

Tekijät iskivät uhrinsa kimppuun ennen läheistä alikulkutunnelia ja pakottivat miehen tunneliin. Siellä hänet kaadettiin maahan ja ryöstettiin. Tekijät veivät miehen puhelimen ja kellon. Häntä potkittiin. Tekijät vaativat miestä luovuttamaan puhelimensa salasanan. Kun mies ei suostunut ja yritti nousta ylös, häntä lyötiin metalliputkella päähän ja muualle vartaloon. Käräjäoikeus piti väkivaltaa raakana ja julmana. Mies sai useita ruhjeita ja vertavuotavia haavoja.

Esitutkinnassa yksi nuorista kertoi, että he olivat huomanneet miehen ostaneen S-Marketista ”paljon kaljaa” ja päättivät ryöstää tämän. He olivat kuitenkin erehtyneet henkilöstä ja seuranneet väärää miestä. Yksi ryöstäjistä oli varustautunut metalliputken lisäksi suojaliivillä.

Teosta syytettiin myös kahta muuta nuorukaista. Toinen heistä kuvasi pahoinpitelyn kännykällään ja julkaisi videon sosiaalisessa mediassa. Oikeudessa nähdyt valvontakameranauhat osoittivat, että kaksikko ei osallistunut pahoinpitelyyn. Heidän osaltaan syytteet hylättiin.

Miehen kimppuun ensimmäisenä hyökännyt nuori oli tekoaikaan 17-vuotias. Porukan kolmas jäsen oli 18-vuotias. Alaikäiset tekijät tuomittiin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Täysi-ikäinen tekijä sai kaksi vuotta ja kaksi kuukautta ehdotonta.

Tekijät ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta. He olivat omien sanojensa mukaan tulleet Turkuun viettämään aikaa ja ”tekemään rahaa”. Näiden suunnitelmien mentyä mönkään he olivat päätyneet viettämään aikaa Raision keskustaan. Poliisi sai tekijät kiinni vain muutamia päiviä ryöstön jälkeen.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Haluatko lukea lisää uutisia Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat